Huaxi, un sat din provincia chineza Jiangsu, a trecut in ultimele decenii printr-o transformare inedita, devenind cel mai bogat sat din China. Toti locuitorii au dreptul la asigurare de sanatate gratuita, educatie, precum si o casa de lux.

In urma cu doar cateva decenii, Huaxi era un mic sat sarac axat pe activitati agricole. Astazi, este considerat un conglomerat infloritor in industria metalelor grele si a transporturilor si o utopie a comunismului, potrivit Mediafax.

Are o suprafata de 97 de hectare si 2000 de locuitori in registrele oficiale care beneficiaza de servicii medicale si educative gratuite, au masini si case de lux si cel putin cate 250.000 de dolari in conturile lor bancare. Totusi, lor le este interzis sa vorbeasca cu reprezentantii presei.

In 2011, pentru celebrarea a 50 de ani de existenta, in Huaxi a fost construit un zgarie-nori de 328 de metri, despre care se spune ca poate gazdui toti oamenii care au trait vreodata in micul sat din China.

Toata lumea munceste sapte zile din sapte si daca lipseste o singura zi, pierde tot ce a castigat si toate bunurile pe care le are. Nimeni nu poate parasi satul cu bunurile pe care le-a obtinut cat timp a stat acolo.

Tot din lipsa timpului pentru calatorii, autoritatile au construit un „World Park”, unde exista replici ale celor mai impresionante atractii turistice din lume.