Acasă World Cel mai batran om din lume a fumat pana la 146 de...

Cel mai batran om din lume a fumat pana la 146 de ani! Bunicul asiatic a dezvaluit cum a reusit sa traiasca atat de mult!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un barbat din Indonezia care detinea documente potrivit carora s-a nascut pe 31 decembrie 1870 a murit la varsta de 146 de ani, duminica, intr-un sat din provincia indoneziana Java centrala, informeaza The Guardian.

Varsta lui Saparman Sodimejo, cunoscut drept Mbah Ghoto (bunicul Ghoto), nu a fost verificata. Barbatul ar fi implinit 43 de ani la inceputul Primului Razboi Mondial si varsta de 70 de ani in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Saparman Sodimejo, un fumator inrait, care a avut patru casnicii, a murit dupa ce a fost internat pe 12 aprilie, pentru ca starea sa de sanatate s-a deteriorat. Inainte de a deceda, barbatul a insistat sa se intoarca acasa, pentru a fi alaturi de familia sa.

Mbah Ghoto nu a fost recunoscut drept cel mai longeviv om, pentru ca Indonezia a inceput sa inregistreze nasterile abia din anul 1900. Totusi, cartea sa de rezidenta, pe care apare data nasterii, era valida, potrivit documentelor si interviurilor cu el, au spus oficialii pentru BBC.

Un nepot al lui Saparman Sodimejo, Suyanto, a declarat pentru BBC ca dupa ce a ajuns acasa, Mbah Ghoto a inceput sa manance din ce in ce mai putin.

”A durat doar cateva zile. De cand a ajuns acasa pana la moartea sa, a refuzat sa manance si sa bea. Nu a cerut multe. Inainte de a muri, a vrut doar ca noi, familia lui, sa il lasam sa plece”, a spus el.

Mbah Ghoto a fost inmormantat luni dimineata intr-un cimitir din Central Java.

Fost fermier si pescar, Mbah Ghoto a spus, anul trecut, ca a trait o viata lunga pentru ca a avut oameni care l-au iubit si care au avut grija de el. Barbatul era ”un erou” in satul sau si obisnuia sa povesteasca despre viata din timpul coloniilor japoneze si olandeze.

”Viata este despre a-ti accepta destinul din toata inima. Imi doresc de multa vreme sa mor”, a spus el pentru Jakarta Post in anul 2016.

Mbah Ghoto are cinci copii, 12 nepoti, 17 stranepoti si doi stra-stanepoti.

Intrucat varsta lui Mbah Ghoto nu a fost verificata in mod independent, barbatului nu ii revine titlul de ”cel mai longeviv om din istoria inregistrata”. Acest titlu este detinut de Jeanne Calment, din Franta, care a murit in anul 1997, la varsta de 122 de ani.

Cea mai in varsta persoana in viata este in prezent Violet Brown, o femeie in varsta de 117 ani din Jamaica, potrivit Gerontology Research Group.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos