Acasă Life Dezvoltare Personala Cei patru pasi spre iertare! Nu ne poate obliga nimeni sa iertam...

Cei patru pasi spre iertare! Nu ne poate obliga nimeni sa iertam sau nu pe cineva!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procesul de iertare poate fi o experienta eliberatoare. Una care, in cazul in care este practicata in mod proactiv, ne poate conduce la o experienta minunata de viata. In mod interesant, iertarea poate avea loc numai pentru ca am primit minunatul dar de a face propriile noastre alegeri. Avem posibilitatea de a ierta sau de nu ierta si nimeni nu ne poate obliga sa iertam sau nu pe cineva. In schimb, daca vrem sa iertam, nimeni nu ne poate opri, indiferent de cat de vinovata ar fi persoana respectiva sau de comportamentul sau. Aceasta capacitate de a ierta este o manifestare a controlului personal pe care-l avem asupra vietilor noastre.

Ar trebui sa reflectam mai des asupra acestei puteri personale si sa simtim respectul pentru capacitatea noastra de a fi in masura sa facem astfel de alegeri profunde.
De asemenea, optiunea de a ierta implica faptul ca am avut o alegere de facut, alegerea de a-i permite comportamentului respectiv sa ne raneasca sau nu. In timp ce iertarea poate fi o alegere destul de dificila pentru multi dintre noi, imagineaza-ti cum ar fi vietile noastre daca am folosi foarte rar sau niciodata puterea noastra de a nu ne lasa sa fim raniti de comportamentul unei alte persoane. Din moment ce avem aceasta alegere, nu ar fi mai intelept sa limitan numarul de cazuri in care ne simtim raniti si in care putem la suflet comportamentul si actiunile celorlalti, astfel incat nevoia de a ierta sa-si faca aparitia foarte rar sau deloc? Capacitatea de a trai viata fara ca actiunile celorlalti sa te afecteze, fara a da vina pe ceilalti si pe comportamentul lor si prin oferirea iertarii sunt principalele alegeri care ne pot oferi o viata plina de pace sufleteasca.

Abilitatea de a oferi iertarea in mod proactiv are patru etape distincte.

Vezi in pagina urmatoare care sunt aceste etape>>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos