Acasă Utile Ceaiul de sanziene, leac magic impotriva multor afectiuni grave!

Ceaiul de sanziene, leac magic impotriva multor afectiuni grave!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista un ceai care are efecte magice pentru organism. Studii recente au aratat ca terapia cu sanziene este un remediu pentru peste 48 de afectiuni, de la cele tiroidiene si cutanate, boli de rinichi sau ficat si pana la epilepsie.

In prezent, ceaiul de flori de sanziene este recomandat pentru tratarea afectiunilor tiroidei, atat a hiper functiei cat si a hipofunctiei, avand capacitatea de a normaliza activitatea glandei tiroide. Ceaiul de flori de sanziene este recunoascut ca avnd capacitatea de sedativ usor, antispastic, diuretic, depurativ, dar si pe aceea de antiseptic urinar foarte eficient. Florile de sanziene sau efect antireumatic, laxativ, usor afrodisiac, scrie frunza-verde.ro

Ceaiul de sanziene cel mai folosit este maceratul la rece, care se se prepara dintr-o lingura de flori de sanzienein 250 mililitri de apa, care se tine apoi 6-8 ore la temperatura camerei. Se strecoara si se bea pe stomacul gol. Maceratul la rece este cel mai bun ceai de sanziene si recomandat mai ales in afectiunile tiroidiene.

Se face si ceai de sanziene in varianta clasica sub forma de infuzie, dintr-o lingura cu planta la 250 mililitri de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 15 minute, se strecoara si se bea pe stomacul gol.

De asemenea, infuzia combinată este eficientă şi pentru cei care suferă de hidropizie (acumulare de lichid în ţesuturi) şi de cloroză (o formă de anemie). Pentru bolnavii cu insuficienţă renală, care necesită dializă, este eficient un tratament cu infuzie preparată din trei plante: sânziene, urzică moartă şi splinuţă, care se amestecă în părţi egale.

Infuzia se prepară dintr-o lingură din acest amestec şi din 300 ml de apă clocotită. Se lasă trei minute, apoi se filtrează. Se beau câte trei-patru căni de ceai pe zi, atât cât recomandă specialistul. Prima cană se bea cu 30 de minute înainte de micul dejun, cu înghiţituri mici, iar restul se consumă pe parcursul zilei.