Acasă Timp liber Auto Cea mai vanduta MASINA A ANULUI trecut in Europa

Cea mai vanduta MASINA A ANULUI trecut in Europa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai bine vanduta masina in Europa anul trecut a fost Volkswagen Golf, sustine compania JATO Dynamics. Acest model detine titlul pentru al saselea an la rand.

Anul trecut, familie Golf a fost completata cu un minivan compact Golf Sportsvan, masina electrica eGolf si Golf Plug-in Hybrid.

In total, anul trecut au fost vandute 520.958 de masini Volkswagen Golf. Aceasta cifra este cu 11% mai mare  decat in 2013. vw-golf-7-1

Locul al doilea in lista celor mai vandute masini in 2014 este ocupat de Ford Fiesta. Anul trecut, pe piata europeana au fost realizate mai mult de 308.000 de astfel masini (5,3%).

Ford-Fiesta

Pe locul trei se afla Renault Clio cu 300.900 masini vandute (+ 5,1%).

renault_clio
Reamintim ca, in Europa, vanzarile de autoturisme noi inmatriculate in 2014 au crescut cu 5,7%. Potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), in ultimul an au fost vandute in Europa aproximativ 13 milioane de automobile. A fost prima crestere anuala a pietei auto europene in ultimii sapte ani.

Principalele motive de crestere sunt  programele guvernamentale de incurajare a cumpararii de masini noi, stimulentele fiscale si reorientarea clientilor europeni spre branduri mai ieftine, cum ar fi Dacia si Skoda.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos