Acasă Stirile zilei Social Cea mai tare concluzie despre votul de la europarlamentare!

Cea mai tare concluzie despre votul de la europarlamentare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Am tot sperat sa asist la niscaiva dezbateri legate de alegerile europarlamentare. Sa vad si eu un candidat care stie cap-coada problematica UE in general, si a relatiei UE-Romania in particular. Sa se dea solutii in chestiunea integrarii romilor. Sa aflu rationamentul guvernantilor atunci cand si-au propus sa adopte moneda euro din 2019. Bine, care ar fi rationamentul sa o adoptam, indiferent de data? As fi vrut sa explice careva dintre candidati cum se va imbunatati unitatea Uniunii Europene… Ba chiar sa ne explice cum vor contracara politica de doi lei a unor state membre in ceea ce priveste extremismul…

Ce sa mai vorbesc de  lucruri si mai aproape de noi, precum politica agrara sau cea a evaziunii fiscale generata de legislatia europeana… Teme distruse de o campanie electorala care seamana mai mult cu acelea lansate de supermarketuri – „doar 2,99 lei carnatul romanesc”.  Ori „doar la noi gasesti telemea adevarata de Sibiu”.

In schimb, de ce avem parte? De razboi cu Rusia, sanctiuni la adresa Rusiei sau declaratii Rogozin. Marele vecin de la Rasarit pare a fi tema principala in alegerile europarlamentare. Nu vreau sa se inteleaga ca minimalizez pericolul din Est… Sau ca ma doare-n cot de soarta Ucrainei, a oamenilor de acolo mai exact. Nu.

Continuarea pe StireaZilei.com!