Acasă Sanatate Cea mai TACUTA forma de CANCER: „Te macina fara sa SIMTI nimic”!

Cea mai TACUTA forma de CANCER: „Te macina fara sa SIMTI nimic”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit unui studiu Globocan din 2008, cea mai tacuta care te macina fara sa simti nimic este cancerul pulmonar, o forma de cancer intalnita cel mai frecvent la barbati si al patrulea ca frecventa la femei.

Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificila, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei raceli persistente sau cu tusea cauzata de fumat. In majoritatea cazurilor, afectiunea este diagnosticata cand deja se inregistreaza metastaze.

Iata care sunt simptomele pe care nu trebuie sa le ignori:

Tuse

Tusea persistenta, in special in lipsa unui motiv evident, precum raceala sau gripa, este un semn de alarma.

Dificultati de respiratie

Este un simptom ce apare tardiv si care de obicei semnifica obstructia sau compresiunea unei bronhii mari. Se poate insoti de wheezing (suieratura respiratorie) care nu dispare dupa tuse.

“Este bine sa va faceti o radiografie daca aveti urmatoarele simptome: tuse, sputa cu sange, durere in capul pieptului, dispnee, pneumonii sau bronsite repetate, oboseala, lipsa apetitului, scadere inexplicabila in greutate, raguseala, transpiratii ale fetei si gatului”, explica pneumologul Magdalena Ciobanu.

Durerea in piept

Poate avea un sediu si o intensitate variabila, insa intotdeauna este persistenta la tratamentul simptomatic.

Expectoratia cu sange

Este simptomul cel mai alarmant pentru pacient. Este de obicei in cantitate mica sau medie si apare cand se dezvolta leziuni ulcerative ale mucoasei bronsice.

Sursa: doctorulzilei.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos