Cea mai puternica EXPLOZIE solara din ultimii doi ani – Cap Limpede

Cea mai puternica EXPLOZIE solara din ultimii doi ani

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

O explozie solara din clasa X5 a fost inregistrata marti dimineata intr-una din zonele active din regiunea estica a Soarelui. Ea a devenit cea mai puternica din martie 2012, cand s-a produs un fenomen similar, dar din clasa X6.3.

Totusi, specialistii nu se asteapta la o furtuna magnetica pe Pamant, precizeaza RIA Novosti, citand experti ai Institutului rus pentru fizica aplicata.

Loading...

„Este una dintre cele mai puternice explozii din actualul ciclu solar, adica din ultimii 11 ani. Dar sursa ei se afla in partea estica a Soarelui, de aceea norii de plasma creati in urma acestui fenomen nu vor afecta Terra”, au precizat interlocutorii agentiei mentionate.

Exploziile solare sunt repartizate, in functie de intesitatea radiatiilor roentgen, in cinci clase: A, B, C, M si X. In general, aceste fenomene sunt urmate de furtuni magnetice. Cand ajung la suprafata Terrei, aceste furtuni pot provoca diferite neplaceri, afectand, intr-o mod mai mult sau mai putin vizibil, comunicatiile electronice, dar si starea generala a oamenilor, in special a persoanelor cardiace sau meteodependente.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close