Cap Limpede

Stirile zilei

Cea mai puternica eruptie solara din 2013! VIDEO

Cea mai puternica eruptie solara din 2013 a provocat intreruperea temporara a transmisiilor radio, potrivit NASA.

Eruptia solara a avut loc la ora 10:16 (ora Romaniei) si a fost inregistrata drept o furtuna solara de clasa M6.5 – o furtuna de nivel mediu. Aceasta a coincis cu o ejectie coronala de masa, adica o eruptie de plasma solar super-incinsa.

„Aceasta este cea mai puternica explozie din 2013. Cresterea numarului de explozii este normala, intrucat ne indreptam catre maximumul ciclului solar de 11 ani, care va fi atins la sfarsitul acestui an”, a declarat Karen Fox, purtatorul de cuvant al NASA.

Sonda SDO de la NASA a inregistrat un videoclip uimitor al aceste explozii, aratand-o in detaliu. SDO este unul din satelitii spatiale care monitorizeaza evenimentele de pe Soare.

Eruptia solara de joi a provocat intreruperea temporara a comunicatiilor radio de pe Terra, fiind inregistrata drept R2 pe o scara de la R1 la R5.

Sursa: rtv.net

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-34110").on("click", function(){ $(".com-click-id-34110").show(); $(".disqus-thread-34110").show(); $(".com-but-34110").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});