Ciocolata reprezinta placerea dulce cu care fiecare dintre noi se delecteaza mai rar sau mai des.

Fabricantii au incercat mai mult timp sa reduca nivelurile de grasimi din acest aliment care, in general, sunt destul de ridicate: de aproximativ 40%-60%. Asa ca, atentie, impatimitilor ai ciocolatei: poate ca solutia nu se afla intr-o bucatarie, ci intr-un laborator de fizica.

Cercetatorii de la Universitatea Temple (SUA) au reusit sa creeze o ciocolata lichida slaba in grasimi utilizand… un camp electric. Prin intermediul acestui dispozitiv, oamenii de stiinta au fost capabili sa reduca nivelul de grasime pentru diferite marci de ciocolata cu pana la 20%.

In plus, realizatorii studiului spun ca ciocolata obtinuta de ei „are un gust minunat”, ba chiar sustin ca multe persoane au afirmat ca aceasta are un gust de cacao mai pronuntat si mai bun decat cea originala. „O noua categorie de ciocolata sanatoasa si savuroasa poate aparea cat de curand pe piata”, precizeaza fizicienii.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.