Acasă World Cea mai mare furtuna de zapada din ultima jumatate de secol. A...

Cea mai mare furtuna de zapada din ultima jumatate de secol. A ucis 11 oameni si a ranit 1.250

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O furtuna de zapada exceptionala, fara precedent in ultima jumatate de secol la Tokyo, a provocat moartea a 11 persoane si ranirea altor 1.250, sambata si duminica, pe tot teritoriul Japoniei, potrivit unui nou bilant provizoriu al presei locale.

Un strat de zapada de 27 de centrimetri a acoperit Tokyo sambata, ceea ce nu s-a mai intamplat de 45 de ani, potrivit agentiei nationale de meteorologie.

Duminica la pranz, marile axe rutiere interne au fost curatate, la fel ca unele trotuare, de serviciile municipale, precum si de locuitorii sau comerciantii care se ocupau activ de acest lucru inca de la primele ore ale zilei.

Depresiunea, care a parcurs sambata sud-vestul insulei principale Honshu inainte de a ajunge la Tokyo, s-a deplasat apoi catre nord-est, depunand 35 de centrimetri de zapada in orasul de coasta Sendau, care nu a cunoscut un astfel de fenomen de 78 de ani.

Potrivit diverselor posturi locale ale televiziunii NHK, 11 persoane au murit in accidente provocate de zapada si cel putin 1.253 de persoane din intreaga tara au fost ranite. Nu mai putin de 5.300 de accidente diverse au fost inregistrate in 35 de prefecturi afectate de ninsori, potrivit aceleiasi surse.

Peste 20.000 de locuinte au ramas fara curent electric duminica dimineata, iar 400 de zboruri au fost anulate in plus fata de cele 740 suprimate cu o zi inainte.

Circa 5.000 de calatori au ramas blocati la inceputul zilei pe aeroportul international Tokyo-Narita, din cauza starii proaste a drumurilor care il leaga pe acesta de capitala.