Acasă Stirile zilei Stiinta Cea mai mare enigma a CRESTINISMULUI, departe de rezolvare!

Cea mai mare enigma a CRESTINISMULUI, departe de rezolvare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai mare enigma a crestinismului este departe de rezolvare dupa ce cercetatorii au venit cu o noua varianta despre Giulgiul din Torino, acestia fiind de parere ca vesmantul este cel cu care a fost inmormantat Iisus Hristos.

Utilizand o serie de experimente avansate, cercetatorii italieni au spus ca “tehnologia” disponibila atunci cand a fost creat giulgiul pur si simplu nu era capabila sa faca falsuri.

Testele cu carbon facute in 1988 la Oxford, Zurich si Arizona sugereaza ca giulgiul dateaza din perioada 1260-1390. Rezultatul a fost contestat pentru ca se pare ca giulgiul ar fi fost fost contaminat cu bucati de panza care au fost cusute dupa ce acesta a fost afectat de un incendiu, in 1532.

Urmele arse sunt vizibile pe marginile giulgiului, unde picaturi de argint topit au cazut pe panza.

Teologii au sugerat ca giulgiul, care este pastrat in Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul din Torino, a fost creat cand Iisus a inviat.

Oamenii de stiinta de la Agentia Nationala pentru Noi Tehnologii, Energie si Dezvoltare au incercat sa recreeze piesa, dar au descoperit ca pot face asta numai ca o tehnologie avansata. Raze intense de lumina UV au fost reflectate pe bucata de panza, dar nefiind capabili sa recreeze urmele de pe giulgiu, cercetatorii au tras concluzia ca “o forma de energie electromagnetica” a creat imaginea.

Cea mai mare enigma a CRESTINISMULUI, departe de rezolvare!2

Profesorul Paolo Di Lazzaro a spus:

“Cand cineva spune ca o scanteie de lumina este capabila sa creeze aceleasi urme ca cele de pe giulgiu, discutiile ajung inevitabil in zona miracolelor si invierii”.

In raportul lui se mentioneaza:

“Imaginea dubla (fata si spate) a unui barbat schingiuit si crucificat, abia vizibila pe panza Giulgiului de la Torino, are multe caracteristici fizice si chimice care sunt unice si sunt imposibil de reprodus in laborator. Speram ca rezultatele noastre vor deschide dezbateri filozofice si teologice, dar lasam concluziile in seama expertilor si, in ultima instanta, constiintei publice”.

In 2009 s-a spus ca Leonardo da Vinci ar fi creat imaginea si ca ar fi posibil ca ea sa reprezinte un autoportret. Lillian Schwartz, consultant grafic la Scoala de Arte Vizuale din New York, sustine ca imaginea este autoportret si a fost creata printr-o tehnica fotografica bruta. Folosindu-se de un scanner, ea a descoperit ca fata imprimata pe Giulgiul de la Torino are aceleasi dimensiuni cu cea dintr-un autoportret al lui Leonardo da Vinci.

Sursa: cultural.bzi.ro