Cercetatorii din Statele Unite sustin ca au detectat cu succes undele gravitationale. Albert Einstein a inaintat ipoteza existentei lor in urma cu un secol.

Conform teoriei generale a relativitatii, aceste unde se deplaseaza cu viteza luminii, contractând şi dilatând continuu spatiu-timpul. David Reitze, director executiv al proiectului Ligo (The Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory), afirma ca intram intr-o noua era a intelegerii Universului.

„Este cu adevarat interesant ce urmeaza. in urma cu 400 de ani, Galileo a indreptat un telescop spre cer şi a deschis era astronomiei moderne. Cred ca realizam ceva cu o importanta similara astazi, cred ca deschidem o fereastra inspre Univers, spre astronomia gravitationala”, sustin cercetatorii.

Stephen Hawking sustine ca detectarea undelor gravitationale poate revolutiona astronomia.

„Dincolo de confirmarea teoria relativitatii generale, putem spera sa vedem gaurile negre de-a lungul istoriei Universului. Am putea vedea chiar si vestigiile Universului primordial, in timpul Big Bang-ului,gratie undelor gravitationale”, a completat Hawking.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.