Acasă Sanatate Cea mai ieftina metoda de a scapa de varice!

Cea mai ieftina metoda de a scapa de varice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cele mai multe dintre femei adopta pozitia picior peste picior in mod natural, insa nu este cea mai buna postura pentru organism. Pana la urma, este o pozitie confortabila, fie ca porti sau nu fusta ori rochie, sau ca trebuie sa iti pastrezi modestia. Pentru multe femei, aceasta pozitie vine natural, nu este premeditata. Oricum, poate ca ar trebui sa regandeasca aceasta postura, pentru ca poate fi nociva pentru sanatate si corp, pe termen lung.

In mod surprinzator, exista mai multe efecte negative pe care statul picior peste picior le poate provoca.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca poate dauna coloanei. Acest lucru se intampla deoarece pozitia in discutie te impiedica sa te ridici drept, fiind practic fortat sa mentii o pozitie care sa iti dea o postura proasta. In timp, acest lucru cauzeaza presiunea la nivelul coloanei si spatelui, provocand dureri si disconfort, iar in timp , la aparitia asa-zisei „cocoase”.

Pe langa durerile lombare, statul picior peste picior poate creste tensiunea arteriala.

S-a demonstrat faptul ca atunci cand persoanele practica aceasta pozitie timp indelungat, tensiunea creste. Acest lucru este consecinta pozitiei care ingreuneaza circulatia, sangele fiind directionat catre zona toracelui. Cresterea rezultata pune presiune la nivelul inimii, care trebuie sa pompeze mai mult sange, si astfel tensiunea creste.

Deasemena, stand picior peste picior, arterele localizate in acea zona pot sa „se stranguleze”, impiedicand buna functionare a circulatiei, pana in momentul in care schimbi pozitia. Acest lucru duce in timp la aparitia inesteticelor varice.

Sursa: Secretel, Autor, Maya

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos