Expertii bancii de investitii Bank of America Merrill Lynch sustin ca lumea pe care noi o consideram drept „reala” nu ar fi decat o simpla „imitatie” creata de ordinator….

Intr-un raport, expertii bancii americane analizeaza probabilitatea ca omenirea sa traiasca intr-o lume virtuala, in Matrix. Adica intr-o realitate fizica elaborata de fiinte situate in afara dimensiunii noastre de spatiu si timp…

„Mai multi reputati cercetatori, filosofi si oameni de afaceri au calculat ca probabilitatea existentei nostre intr-o lume virtuala se ridica la 20-50%”, scrie Business Insider, citand respectivul studiu. Este vorba, printre altele, de Elon Musk, patronul companiei SpaceX, astrofizicianul Neil deGresse Tyson si filosoful Nick Bostrom.

Astfel, in aprilie 2016, specialisti din diferite domenii au avansat ipoteza, conform careia o civilizatie „din viitor” ne-ar fi putut modela viata gratie progreselor inregistrate in domeniul inteligentei artificiale si a tehnologiilor 3D, care permit o recreere foarte detaliata a obiectelor si spatiilor care ne inconjoara in viata de zi cu zi, scrie incomemagazine.

Mergand mai departe, filosoful Nick Bostrom este convins ca noi traim deja in Matrix. „Noi si lumea pe care o vedem, o ascultam si o simtim exista intr-un <ordinator? conceput=”” de=”” o=”” civilizatie=”” avansata”,=”” afirma=”” cercetatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.