Cea mai cautata reteta din Romania. Trebuie sa o incerci toamna aceasta! – Cap Limpede

Cea mai cautata reteta din Romania. Trebuie sa o incerci toamna aceasta!

Magazinele abunda in aceasta perioada de dovlecei gustosi, iar cu putina sansa veti gasi chiar de pe pamant romanesc. Deliciosi in toate preparatele culinare – mai intalniti la ciorbite sau tocanite – dovleceii sunt incredibili de buni si in placintele de dovleac pe care nu o sa le gasesti in nici o cofetarie sau patiserie. Iata o reteta de placinta cu dovleac foarte cautata in Romania si care a devenit virala printre amatorii de delicatese care au inclinatii culinare.

 

PLACINTA CU DOVLEAC. Ingrediente:

PLACINTA CU DOVLEAC. Aluat:
600 gr faina
150 gr zahar pudra
250 gr unt
3 oua
1 praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat

Click pe aceeasi tema:  Celebrul doctor Brian Clement dezvaluie reteta prin care se regenereaza complet organismul!

PLACINTA CU DOVLEAC. Umplutura:
1 kg de dovleac ras
200 g zahar
1 lingurita scortisoara
2 linguri ulei
1 galbenus pentru uns

RETETA PLACINTA CU DOVLEAC. Mod de preparare:

Intr-un castron incapator amestecam faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si ouale. Framintam bine si la final obtinem un aluat moale si putin lipicios. Il dam la rece invelit in folie alimentara pina cind preparam umplutura.

Prepararea umpluturii: Dovleacul il curatam de coaja si il radem pe razatoarea cea mare. Se caleste dovleacul la foc mic cu 2 linguri ulei. Adaugam zaharul si scortisoara. Amestecam sa se topeasca zaharul si astfel umplutura este gata.

Click pe aceeasi tema:  O vedeta din Romania declara razboi medicilor. Crezi ca are dreptate?

Impartim aluatul in doua parti egale. Intre doua foi de hartie pergament intindem cu sucitorul aluatul la dimensiunea tavii in care ne-am propus sa coacem placinta. Cind ajungem cu foaia la dimensiunile tavii, luam impreuna cu hartia aluatul si il asezam in tava. Turnam umplutura pe care o intindem pe toata suprafata tavii. Cea de a doua jumatate de aluat o intindem la fel intre doua bucati de hartie pergament si o taiem fasii lungi cu forma de saratele. Asezam sub forma de grilaj la suprafata placintei fasaile de aluat pe care le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu putina apa. Coacem placinta in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pana se rumeneste pe deasupra. Dupa racire, portionam, pudram cu zahar si servim.

Click pe aceeasi tema:  Stii pe cineva care are acest telefon? Avertizeaza-l ca este in pericol...

sursa: realitatea.net

spre