Milionarii folosesc diverse tertipuri pentru a ocoli plata taxelor la stat, prin esalonari, compensatii cu plata tva si altele. Milionarul Warren Buffett este unul din pleiada de miliardari cu restante la Fisc! In total de 366 mil. dolari! Dar, intr-un exces de sinceritate, a marturisit ca platile sale la stat sunt mai mici decat ale secretarei! Evident, procentual!

 

Autoritatile SUA au cerut in instanta taxe neplatite si penalitati de 366 de milioane dolari de la compania aeriana NetJets, detinuta de Berkshire Hathaway, vehiculul financiar al miliardarul Warren Buffett, unul dintre cei mai cunoscuti sustinatori ai cresterii impozitelor pentru milionari in SUA.

 

NetJets a dat in judecata in noiembrie statul din cauza ca autoritatile federale i-ar fi impus gresit taxe, dobanzi si penalitati de 642,7 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

 

Statul american a deschis un alt proces in care a respins acuzele NetJets, sustinand ca patru divizii ale companiei datoreaza taxe neplatite si penalitati de 366 milioane de dolari.

Buffet, cu o avere de 44 miliarde de dolari, este al treilea in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume.

 

Taxe mai mari pentru milionari

 

Miliardarul a starnit dezbateri puternice in Statele Unite dupa ce a cerut intr-un editorial in cotidianul american New York Times ca milionarii sa plateasca taxe mai mari.

Buffet a argumentat ca a avut in 2010 o taxa pe venit de 17,4%, in timp ce media celor 20 de angajati de la biroul unde lucreaza a fost de 36%.

Buffet s-a mai remarcat in presa americana sugerand ca ar rezolva problema deficitului bugetar al SUA in cinci minute. Solutia pentru rezolvarea deficitului bugetar al Statelor Unite consta in limitarea acestuia la 3% din PIB, considera miliardarul american Warren Buffet, afirmand ca o solutie la problema cheltuielilor prea mari ale SUA nu i-ar lua mai mult de cinci minute.

Propunerea miliardarului, mai in gluma, mai in serios, presupune ca membrii Congresului sa nu mai poata fi realesi daca se depaseste o limita de deficit bugetar, potrivit postului de televiziune CNBC.

 

„As putea incheia problema deficitului in cinci minute. Trebuie doar o lege care sa prevada ca atunci cand deficitul este mai mare de 3% din PIB, toti membrii Congresului nu au dreptul sa fie realesi. Ar fi stimulati oamenii care trebuie, nu-i asa?”, a spus Buffet razand.

 

Singura problema, noteaza CNBC, ar fi ca legea ar trebui votata exact de politicienii care si-ar pierde astfel slujbele.

 

Ar exista o posibilitate de a ocoli Congresul, afirma, insa, procurorul Jarrad Holst. Forurile legislative din doua treimi din statele americane pot cere organizarea unei conventii pentru a propune amendamente. Un astfel de amendament ar trebui ulterior ratificat de doua treimi din adunarile legsilative ale statelor. Astfel, planul propus de Buffet ar putea deveni lege in Statele Unite. Procesul ar dura, insa, mai mult de cinci minute, noteaza CNBC.

 

Deficitul bugetar al SUA este estimat pentru acest an fiscal la 1.400 de miliarde de dolari, echivalentul a circa 10% din PIB. Reprezentantii celor doua mari partide americane, Republican si Democrat, nu se pot pune de acord asupra reducerii deficitului bugetar, ceruta de republicani pentru accepta o majorare a limitei de indatorare a statului.

 

SUA au atins, in luna mai, pragul maxim al indatorarii, de 14.300 de miliarde de dolari, iar Trezoreria a autorizat masuri extraordinare, care permit guvernului sa poata angaja imprumuturi pana pe 2 august. Dupa aceasta data, guvernul nu va mai avea dreptul sa se imprumute si nu isi va putea onora obligatiile, inclusiv serviciul datoriilor.

 

Obama a preluat mesajul lui Buffet si asa s-a ajuns la Legea Buffet!

Presedintele american Barack Obama a declarat marti seara in Congres ca vrea o reforma a fiscalitatii care sa impuna un nivel de impozitare minim de 30% asupra veniturilor milionarilor.

 

Obama si-a anuntat, de asemenea, intentia de a reforma sistemul de impozitare astfel incat sa determine intreprinderile sa produca mai mult in Statele Unite.

„Reforma fiscala trebuie sa urmareasca regula (propusa de milionarul Warren) Buffet, si anume daca pe an castigi mai mult de un milion de dolari, trebuie sa platesti cel putin 30% impozit”, a spus Obama in discursul sau de politica generala.

 

Presedintele american a propus, de asemenea, o serie de reforme asupra impozitarii societatilor cu scopul de a determina intreprinderile sa produca in Statele Unite.

 

„In prezent, intreprinderile obtin reduceri de impozite atunci cand isi delocalizeaza locurile de munca si profiturile in strainatate. In paralel, cele care opteaza sa ramana in America sunt afectate de unul dintre cele mai ridicate niveluri de impozitare din lume”, a adaugat presedintele.

 

„Acest lucru nu are niciun sens (…). Sa schimbam acest lucru”, a indemnat el.

 

Principiul lui Buffet despre criza: „Write A Check And Shut Up”

Comentariu Romanianfiles.com

Legea Buffet! Bogatii au nevoie de o lege care sa-i faca sa taca!?

 

Nu este nimic surprinzator ca bogatii fac legea in lume, in sensul propriu, deci si in Romania! Ei controleaza prin mecanismele coruptiei politicul si legile care guverneaza societatea. Ingradirile legislative sunt de natura sa le ofere lor spatiu de manevra in perpetuarea bogatiei si sa-i limiteze pe cei multi sa-i ajunga vreodata. Criza globala arata exact acest lucru: bogatii au devenit mai bogati iar saracii, mult mai saraci!

 

Bogatii lor, gen Buffet in SUA, sunt deosebit de vocali, iar statutul de „rich” aduce cu sine si puterea cuvantului. Aparitiile lor in media si opiniile transmise scad sau ridica ratinguri de tara ori pecetluiesc soarta unor companii pe bursa.

Bogatii nostri post-decembristi se cred tot un fel de Buffeti, dar nu vor sfarsi platind ignoranta si aroganta fata de stat cu taxe mai mari, ci vor ramane niste *capitalisti*. Spre exemplu, prin 2008, Ion Tiriac indemna investitiile masive in imobiliare si auto… Ooops! Este unul dintre artizanii si beneficiarii taxei auto! A venit criza si a intors pe dos toate proiectele de sute de milioane de euro! O zicala din popor spune ca o vorba si o piatra aruncate nu le mai poti retrage inapoi. Nu trece mult de la esecul miliardarului Tiriac, iar un altul mizeaza pe retail, pe reteaua de la bloc.

 

Da! Ati ghicit! Este Dinu Patriciu autorul celui mai rasunator faliment al unei afaceri postdecembriste. Ca o paranteza, Omul are niste datorii din dividendele vandute din Rompetrol la kazahi… Cu toate acestea milioane de chioscuri de bloc traiesc bine-mersi, in vreme ce guru afacerilor cu petrol a dat-o-n gard cu mic.ro! Nu mai departe de asta, dar aici interesele ne depasesc , Sorin Ovidiu Vintu ne convingea cat de sanatoase si de viitor sunt afacerile in media… oare? Din cate ne dam seama tocmai a pierdut a doua televiziune de stiri din Romania si o mare parte din influenta!

Acestora ar trebui sa le interzicem sa-si mai dea aere de oameni de faceri!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.