Ce ti se poate intampla daca dormi cu TELEFONUL MOBIL in dormitor!

Probabil si tu dormi cu telefonul mobil in dormitor, iar ceea ce trebuie sa stii urgent este ca poti fi afectat direct prin tulburari de somn si inducerea starii de „hipervigilenta”, au descoperit oamenii de stiinta.

Opt din zece persoane tin telefonul mobil in apropierea patului, in timpul noptii, si aproape jumatate utilizeaza telefonul mobil pe post de ceas desteptator, conform unui studiu efectuat in Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk.

Click pe aceeasi tema:  Vitamina E si BETACAROTENUL, ineficiente impotriva cancerului si a bolilor cardiace!

Ingrijorarea expertilor in legatura cu acest fenomen este aceea ca prezenta telefonului mobil in apropierea patului, pe timp de noapte, induce o stare de „hipervigilenta”, care creeaza tulburari de somn si chiar insomnie.

Cei mai multi oameni vor avea parte de un somn mai bun daca in dormitor nu exista telefoane mobile si alte dispozitive electronice, cum ar fi televizorul, a afirmat Guy Meadows, expert in cercetarea insomniei, la The Sleep School din Londra.

Exista, de asemenea, ipoteze conform carora pastrarea telefonului mobil pe noptiera ar putea provoca ameteli si dureri de cap, desi nu exista deocamdata argumente convingatoare in sprijinul teoriei potrivit careia acest lucru este cauzat de radiatiile campului electromagnetic.

Click pe aceeasi tema:  O inventie romaneasca ar putea schimba lumea! Masina care poate merge 5.000 de kilometri cu trei litri de apa!

Una dintre principalele cauze care afecteaza somnul este, insa, fara nicio indoiala, lumina intermitenta emisa de telefoanele mobile, mai ales de pe monitorul telefoanelor inteligente, de ultima generatie.

Sursa: mediafax.ro

spre