Acasă Stirile zilei Social Ce spunea in 2010 Mircea Cartarescu despre viitorul lui Klaus Iohannis? Profetia...

Ce spunea in 2010 Mircea Cartarescu despre viitorul lui Klaus Iohannis? Profetia lui s-a adeverit!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Scriitorul Mircea Cartarescu vorbea in 2010 despre viitorul lui Klaus Iohannis si cum ne mai poate scutura doar un neamt la conducerea tarii.

Mai mult decat atat, Cartarescu vorbea, in urma cu patru ani, despre o ”miscare care sa-l propulseze pe primarul Sibiului in fruntea tarii”, anticipand, se pare, toata euforia prezidentiala care a cuprins Facebook-ul in ultima saptamana si care a contribui evident la cresterea in popularitate a candidatului Klaus Iohannis.

”Daca ma-ntrebati pe cine doresc ca presedinte al tarii mele dintre ei, raspund asemenea Cetateanului turmentat: eu nu poftesc pe nimeni. Dar, orice-am pofti noi, unul dintre ei tot trebuie sa se aleaga. De fapt, sa va spun pe cine poftesc eu cu adevarat. Eu il poftesc pe Klaus Johannis, cel care-a transformat Sibiul intr-un oras demn de Tirol sau Bavaria. Cred sincer ca dupa regele Carol, numai un alt neamt ne mai poate scutura nitel din vesnica noastra boicotare a istoriei. Si mi-ar placea nespus sa apara o miscare care sa-l propulseze pe primarul Sibiului in fruntea tarii macar la urmatoarele alegeri”, a scris Mircea Cartarescu in 2010.

Sursa: libertatea.ro


 

Citeste caplimpede


ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos