Acasă Life Dezvoltare Personala Ce spun desenele pe care le faci la intamplare? Verdictul psihologilor ar...

Ce spun desenele pe care le faci la intamplare? Verdictul psihologilor ar trebui sa te puna pe ganduri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Personalitatea fiecaruia dintre noi se ascunde in toate gesturile pe care le facem. Forma nasului, forma mainii ne dezvaluie o parte din personalitatea noastra, dar si anumite actiuni tradeaza secretele personalitatii noastre.

De cele mai multe ori, cand nu ne putem concentra asupra unei activitati sau cand ne plictiseste vreo sedinta, desenam pe hartie la intamplare tot felul de linii si forme geometrice. Iata cateva dintre cele mai comune si semnificatia pe care o are fiecare.

Liniile drepte: sunt o dovada a vointei si a deciziilor importante la care te gandesti. Ele tradeaza faptul ca esti preocupata de o problema grava pe care nu o poti rezolva fara sa faci un compromis sau fara sa faci un efort deosebit.

Liniile curbe: exprima emotiile si sentimentele care te coplesesc, nevoia de a socializa cu cei din jur, precum si nevoia de a comunica mai mult cu persoanele care te intereseaza, noteaza observator.tv.

Cercul: este poate cel mai popular printre formele geometrice desenate la intamplare; el denota nevoia de a te perfectiona si de a incheia un anumit ciclu din viata care nu iti mai aduce nimic nou; pe de alta parte, cercul poate simboliza temerile tale ca ceva din trecut se va intoarce in viata ta, ca ”se intoarce roata” fie ca vrei sau nu.

Spirala: reprezinta nevoia ta de a depasi problemele, de a iesi dintr-o incurcatura care dureaza prea mult sau dintr-o stare de agitatie care nu iti este specifica.

Opturile: simbolizeaza incapacitatea ta de a depasi problemele cu care te confrunti de ceva vreme, fie emotionale, sentimentale sau de natura profesionala.

Patratul: ai preocupari concrete, incerci sa intelegi logic ceea ce se petrece si sa controlezi situatia; mai multe patrate desenate in sir unul dupa altul reprezinta grija ta pentru realizarea unui proiect amplu.

Triunghiul: poate fi simbolul unei persoane la care te gandesti foarte des si cu care nu reusesti sa comunici deschis; poate fi si o legatura sentimentala esuata.

Figurile umane: simple, schitate din cateva lunii sau mai complexe, in functie de cat esti de talentata, exprima dorinta de socializare si de apartenenta la un grup. Chipul uman desenat aleatoriu reprezinta nevoia de afectiune si de seductie, daca in mintea ta staruie imaginea unui barbat.

Desene amestecate cu care innegresti hartia: arata ca incerci sa te eliberezi de tensiunile interioare sau exprima o tendinta obsesiva catre o anumita situatie sau persoana din viata ta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos