Ce se intampla in creierul nostru in timpul caniculei! Nu te asteptai la asta – Cap Limpede

Ce se intampla in creierul nostru in timpul caniculei! Nu te asteptai la asta

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Schimbarile climatice din ultima vreme au dus la o vreme imprevizibila, iar vremea caniculara a inceput sa devina obisnuinta.

Depresia din ultimii ani a devenit un flagel al umanitatii si poate fi provocata si de vremea mult prea calda, avertizeaza specialistii.
Cercetatorii britanici afirma ca peste 600.000 de persoane din Marea Britanie se plang din cauza depresiei din timpul verii.

Aceasta este una dintre cele mai comune boli in ultimele decenii, anul trecut fiind prescrise antidepresive pentru mai mult de 5,5 milioane de britanici. Motivul este stilul de viata, nivelul ridicat de stres si vremea calda.

Canicula provoaca iritatie emotionala din cauza sensibilitatii la temperaturi ridicate, sustin medicii. Conform uneia dintre teorii, caldura excesiva reduce nivelul de hormoni tiroidieni, provocand lipsa de energie. Potrivit unei alte teorii, caldura reduce capacitatea organismului de a face fata stresului mental.

Loading...

In plus, oamenii de stiinta sustin ca vara sunt mai frecvente cazurile de sinucideri. Acest lucru este legat de reducerea nivelului de serotonina, hormonul fericirii, in timpul lunilor de vara. Consumul crescut de alcool in timpul anotimpului cald poate fi, de asemenea, o cauza de depresie, potrivit expertilor, care ne recomanda sa evitam expunerea excesiva la soare si sa petrecem cele mai fierbinti ore ale zilei in locuri racoroase si bine ventilate.

Sursa: RADOR


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close