Acasă Sanatate Ce se intampla in corpul tau daca bei chefir pe stomacul gol!?

Ce se intampla in corpul tau daca bei chefir pe stomacul gol!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In materie de lactate, chefirul este rege, fie ca e vorba de cel preparat in casa, fie de cel din comert. Este mult mai bine tolerat decat laptele dulce, are putine calorii (50 la 100 de grame) si nenumarate beneficii, printre care combaterea tulburarilor metabolice si a alergiilor, accelerarea tranzitului si chiar prevenirea aterosclerozei.

Anumite studii crediteaza chefirul cu proprietati anticancerigene.

Ciuperca de chefir poate fi cumparata de pe diverse bloguri si site-uri de specialitate. Multi “crescatori” o ofera insa gratuit, intrucat se inmulteste foarte repede. Ciuperca, originara din Tibet, arata ca o conopida.

Pentru prepararea chefirului, adaugati 1-2 lingurite din aceasta ciuperca in 200-300 ml de lapte si lasati intre 8 si 24 de ore la fermentat (in functie de temperatura mediului ambiant). Recomandat este sa nu atingeti ciuperca de metale. Dupa incheierea fermentatiei, strecurati laptele printr-o sita cu orificii cat mai mici. Spalati ciuperca sub jet de apa rece, dupa care amestecati-o iar cu o noua portie de lapte crud. Este nevoie sa procedati asa in fiecare zi, altfel ciuperca nu se mai dezvolta. O ciuperca sanatoasa este alba ca laptele si, in doua saptamani, volumul ei se dubleaza, moment in care trebuie impartita in doua. “In compozitia ei intra un lactobacil (bacterie buna care produce iaurtul) si drojdia. Drojdia permite lactobacilului sa fermenteze laptele”, explica Gheorghe Mencinicopschi, expert in alimentatie. Chefirul se bucura de o lunga traditie in protectia sanatatii, noteaza doctorulziliei.

Rusii obisnuiau sa-l intrebuinteze in spitale si sanatorii pentru a trata dereglarile metabolice, ateroscleroza, tuberculoza si dereglarile gastrointestinale. “Proprietatile lor au fost demonstrate de-a lungul timpului. Efectul anticancerigen se datoreaza unei substante din granula de chefir numita imidazolina”, conchide Mencinicopschi.

Chefirul e util si in tratarea insomniilor, nevrozelor si chiar in ameliorarea unor afectiuni dermatologioce (psoriazis, herpes).

Program de detoxifiere cu lactate

Se recomanda consumul a 100-500 ml de chefir pe zi, de preferat pe stomacul gol (exceptie fac cei care sufera de gastrite si ulcer). Cura dureaza minimum 20 de zile, se face pauza zece zile, dupa care se reia. In timpul tratamentului, e interzis consumul de alcool si de grasimi animale (puteti consuma, in schimb, ulei presat la rece, seminte de dovleac, in, floarea-soarelui, nuci, migdale), sare sau zahar (poate fi inlocuit cu miere), bauturi acidulate sau condimente. “Daca suferiti de gastrita, ulcer, este de preferat sa mancati chefirul in combinatie cu alte alimente, de preferat cereale”, recomanda nutritionistul Eduard Adamescu.

In primele zece zile de tratament, tranzitul se intensifica brusc si se formeaza gaze, dupa care aceste simptome incep sa dispara.