Acasă Sanatate Ce se intampla in corpul tau cand mananci un pui gatit prea...

Ce se intampla in corpul tau cand mananci un pui gatit prea putin! Efectele sunt devastatoare! Provoaca paralizie

Puiul gatit prea putin nu iti provoaca doar un rau de moment, ci poate sa-ti cauzeze si afectiuni grave, ajungand chiar la paralizie.

Puiul gatit prea putin contine o bacterie destul de des intalnita, ce poate sa cauzeze sindromul Guillain-Barre, sau GBS, acesta reprezentand cea mai importanta cauza a paraliziei neuromusculare acute, in randul oamenilor.

Descoperirile recent facute au aparut in Jurnal of Autoimmunity si vorbesc nu doar despre modul in care bacteria cunoscuta ca Campylobacter jejuni declanseaza GBS. Cercetatorii au reusit sa identifice si potentiale solutii impotriva unei astfel de afectiuni.

Daca puiul nu este gatit la temperatura interna minima, bacterii periculoase precum cea amintita pot sa ramana in carne. Problema cea mai mare, prezentata si de autorul principal al studiului, Linda Mansfield, este ca o mare parte din tulpinile de Campylobacter sunt rezistente la antibiotice.

Mai rau, anumite medicamente de acest fel pot chiar sa cauzeze agravarea bolii, dupa administrare, noteaza futurity.org, citat de publika.md.

Cei ce sufera de GBS resimt primele simptome la scurt timp dupa ce consuma carne infectata cu bacteria ce provoaca boala, resimtind episoade de voma si diaree. Astfel de simptome pot fi, insa, confundate cu faptul ca o carne proasta a fost consumata.

Cu toate acestea, GBS avanseaza destul de repede si in aproximativ doua saptamani, incep sa apara slabiciuni ale extremitatilor si furnicaturi in zona mainilor si a picioarelor, iar gradual, paralizia se extinde, punand in pericol chiar si sistemul respirator al pacientului.

Chiar daca GBS este o boala grava, tratamentele pentru aceasta sunt in numar mic iar majoritatea nu au succes. Cu toate acestea, echipa ce a efectuat cercetarea vrea sa dezvolte solutii terapeutice care sa previna aparitia GBS, in loc sa o trateze.

Campylobacter jejuni infecteaza mai bine un milion de oameni anual, doar in Statele Unite, si poate cauza si declansarea unor boli autoimune, precum boala lui Chron sau artrita lui Reiter.