Timp de zeci de ani medicii au avertizat ca prea multa sare poate duce, in timp, la boli de inima si atac cerebral. Un nou studiu arata insa ca nici prea putina sare nu e de dorit, avand aceleasi urmari.

Studiul realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea canadiana McMaster a aratat ca singurii care trebuie sa-si faca griji de pe urma consumului de sare sunt hipertensivii.

Cercetarea realizata pe un esantion de peste 130.000 de oameni din aproape 50 de tari de pe intreg globul a aratat ca, in restul cazurilor, sarea este benefica, lipsa ei putand avea urmari la fel de serioase ca prezenta ei in exces, informeaza ziare.com, care citeaza CBC.

Pana acum medicii recomandau intre 3,5 – 4 grame de sare pe zi. Studiul de fata arata ca daca se scade sub 3 grame de sare pe zi, creste riscul de boli de inima si atac cerebral.

Autorul studiului, Andrew Mente, a explicat concluzia cercetarii, ce unora poate parea paradoxala. Potrivit acestuia, o cantitate prea mica de sare nu are efect doar asupra tensiunii, ci si asupra unor hormoni benefici organismului.

Sarea este esentiala organismului, asa cum sunt apa si aerul. Sarea asigura o cantitate optima de sange, mentinand in echilibru apa din organism. In plus, este cruciala pentru bataile inimii si digestie. Cand sarea e in cantitate insuficienta, apar crampele musculare, oboseala, ametelile si chiar convulsiile, cele mai grave efecte fiind cele care au reiesit in urma acestui studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.