Tine-te bine, Mercur este pe cale sa intre in miscare retrograda pentru a treia oara anul acesta! Fenomenul incepe pe 30 august si tine pana pe 22 septembrie noaptea. In aceasta perioada sunt de asteptat interferente si dezechilibre in domeniile principale guvernate de planeta Mercur, adica invatarea, comunicarea si calatoriile.

Pana sa trecem insa in revista aceste aspecte, haide sa vedem ce inseamna exact miscarea retrograda a lui Mercur.

Cu siguranta ai auzit pe la horoscop spunandu-se despre o planeta sau alta ca se afla „in retrograd”, dar cunosti semnificatia acestui lucru? Ei bine, este foarte simplu, inseamna pur si simplu ca planeta respectiva da impresia ca se misca in sens invers in jurul orbitei sale pe cer!

Asadar, termenul de retrograd, care desemneaza o pozitionare sau o miscare inversa, este folosit in astronomie si astrologie pentru a indica faptul ca o planeta pare sa descrie o rotatie inversa sensului axului sau de rotatie, desi in realitate acest lucru nu se intampla. Miscarea normala a planetelor si a satelitilor lor este prograda, adica in sensul acelor de ceasornic, dinspre vest catre est, la fel cum este si cazul pamantului. Observata pe cer, aceasta traiectorie apare ca fiind normala, este miscarea asteptata, asa ca nimeni nu isi face probleme cand de exemplu planeta Mercur este in faza prograda.

Dar ce presupune mai exact miscarea retrograda si de ce are acest efect negativ asupra noastra? Potrivit astrologilor, Mercur controleaza calatoriile si deplasarile, abilitatea noastra de a gandi lucrurile in mod rational si limpede, respectiv adevarul obiectiv. Atunci cand Mercur intra in faza retrograda si pare sa se miste in sens invers, toate aspectele guvernate de aceasta planeta par si ele sa stea complet pe dos. Aceasta miscare retrograda da peste cap toate aspectele de viata legate de adevar, calatorii si gandire analitica obiectiva.

Ca sa reduci efectul negativ al urmatoarei perioade de miscare retrograda a lui Mercur asupra vietii tale, iata ce masuri se recomanda sa iei:

1. Nu achizitiona obiecte de valoare si nu investi sume mari la loterie!

De multe ori se ivesc probleme cu privire la achizitiile mari facute in perioadele retrograde. Un obiect poate parea acum un chilipir, pentru ca mai tarziu sa isi piarda valoarea prin faptul ca prezinta defectiuni sau nu corespunde intr-un alt mod cerintelor. Amana pe cat posibil achizitiile in aceasta perioada. In ceea ce priveste achizitiile inevitabile, ai grija ca firmele comerciale sau comerciantii individuali de la care cumperi sa fie de incredere, sa ofere garantii, sa posede certificat de inregistrare si asa mai departe. Pastreaza chitanta, ambalajul si actele de comanda in caz ca se ivesc probleme si bunul respectiv trebuie inlocuit sau returnat!

2. Implica-te mai mult in gestionarea bilantului financiar!

Nimanui nu-i place sa faca bilantul cheltuielilor sau al creditelor bancare, dar daca ai amanat aceste sarcini in ultima vreme, perioada de Mercur in retrograd este foarte prielnica pentru acest lucru. In aceasta perioada, mintea este mai atenta si mai bine racordata la chestiunile legate de planificarea bugetelor si examinarea informatiilor financiare.

3. Nu iti schimba slujba ori cariera!

Chiar daca gasesti slujba ideala si simti ca nu poti da cu piciorul unei astfel de oportunitati, nu grabi lucrurile! Mercur in retrograd are un mod bizar de a incurca lucrurile ireparabil in chestiunile legate de schimbarea locului de munca. Chiar si aspectele banale, de rutina, pot fi date peste cap complet. Poate ca noul sef va fi prea impulsiv, nu vei primi salariul si bonusurile promise, nu vei face fata efortului cerut, compania va da faliment, exista o multime de variabile care pot da gres. Asadar, refuza sau macar amana ofertele de slujbe ivite in aceasta perioada!

4. Nu intreprinde calatorii!

De parca deplasarile si calatoriile in interes de serviciu sau chiar si plecarile in concediu nu ar fi suficient de stresante si asa, perioada lui Mercur in retrograd complica lucrurile si mai rau. In aceasta perioada creste simtitor numarul de intarzieri, anulari, pierderi de bunuri de calatorie si de incurcaturi legate de mijloacele de transport. Indiferent ca zbori cu avionul sau ca te deplasezi cu masina, trenul sau autocarul, se pot ivi tot felul de probleme inainte sau dupa ce pleci la drum. Planeta Mercur exercita o influenta puternica asupra aspectului calatoriilor, asa ca poate transforma si cel mai usor drum intr-un adevarat calvar. Daca nu poti amana deplasarile in aceasta perioada, macar ia toate masurile necesare ca sa eviti problemele. De exemplu, incheie asigurari de calatorie si verifica de zece ori orele de plecare, rezervarile si alte detalii.

5. Nu semna contracte sau documente financiare importante!

Intrarea lui Mercur in retrograd influenteaza perceptia si intelegerea asupra lucrurilor. Persoanele care semneaza contracte in aceasta perioada se pot razgandi mai tarziu cand isi reanalizeaza optiunile si deciziile. Ulterior se pot hotari sa sparga contractul, fapt care genereaza complicatii foarte mari de ambele parti. In cazul in care nu poti evita in aceasta perioada incheierea unui contract care te implica si pe tine, observa foarte atent parcurgerea tuturor demersurilor. Citeste si analizeaza in amanunt toate detaliile, clauzele si exceptiile inainte de a-ti pune semnatura pe acte.

Incepand cu data de 22 septembrie, Mercur iese din retrograd si se mentine astfel pana pe 19 decembrie, asa ca pana atunci iti uram mult succes.

Sursa: Secretele, Autor Razvan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.