Marea problema a telefoanelor din ziua de azi o reprezinta, in continuare, bateria. Pana la gasirea unei solutii de autonomie crescuta, aparatele trebuie incarcate, in medie, o data pe zi. Ce te faci insa
cand nu ai la indemana o sursa de curent?

O solutie relativ recenta o reprezinta incarcatoarele solare, dar acestea nu au castigat foarte mult din piata, iar pretul lor este destul de ridicat, si, in plus, nu pot fi folosite in absenta luminii.

Al doilea mod de incarcare il reprezinta acumulatorii portabili, care se gasesc la vanzare in aproape orice magazin si pot asigura o autonomie de cateva ore a telefonului, fara incarcarea acumulatorului mobil de la priza, in functie de capacitatea lui.

Exista insa si solutii mult mai interesante, atunci cand, in lipsa alternativei, este necesara incarcarea de urgenta a telefonului.

Inventia este ruseasca

Modalitatea ingenioasa a fost descoperita de un rus, care a facut si un film de prezentare. Este nevoie de o baterie de noua volti, o cheie si un incarcator de masina…Bine, daca esti cu masina, solutia prezentata nu mai are utilitate, dar de multe ori trusele de incarcare vandute la magazine contin si chargerul de masina, chiar daca posesorul nu are nevoie de el, pentru ca este pieton. La toate acestea se mai adauga putina banda adeziva, pentru fixarea ansamblului.

Se fixeaza cu banda adeziva

Modalitatea de conectare este simpla: incarcatorul de bricheta, conectat la cablul de incarcare al telefonului, se pune pe borna plus a bateriei, si cu ajutorul unei chei sau alt obiect metalic se face legatura intre borna minus si lamela laterala a incarcatorului. Telefonul se incarca! Bineinteles, o asemenea baterie nu poate asigura o incarcare de durata, dar este suficient pentru cateva convorbiri telefonice, esentiale intr-o situatie de urgenta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.