Ce otrava contine ciocolata din Romania!?

Raw Life and Style

Multe din marcile de ciocolata prezente pe piata romaneasca contin unii aditivi alimentari daunatori sanatatii. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) a facut un studiu si un clasament dupa numarul de E-uri care apare pe etichetele catorva din marcile de ciocolata ce pot fi gasite pe rafturile magazinelor, scrie frunza-verde.ro.

 

Pe primul loc in clasament, cu opt E-uri, se afla Novatini (cu crema capsuni si frisca) si Poiana (cu lapte si crema cu aroma de visine).

Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel si cea cu visine) si Heidi Grand Or Florentine contin cate sapte E-uri.

Click pe aceeasi tema:  Bombele alimentare de la raft! Cat de periculoase sunt iaurturile cu fructe

Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu crema de capsune), Africana (cu crema de rom) si Poiana (cu frisca si capsune) au in compozitie cate sase E-uri.

Cate 5 E-uri contin Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes si amer), Primola (cu caramel sau cu capsuni), Novatini (cu coniac si cu rom), Africana (cu crema de banane) si Milka Raspberry Cream.

Africana (cu crema de cappuccino), Poiana (varianta simpla, cea cu crema de caramel si cea cu crema de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour – Chocolat noir fara zahar au cate patru E-uri.

Click pe aceeasi tema:  Stii pe cineva care consuma ceai sau cafea fierbinte?! Transmite-i informatia asta...

Alte 37 de marci de astfel de dulciuri au doar „un E”.

Exista insa si ciocolata fara E-uri. Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolata alba cu migdale), Lindt (ciocolata amaruie cu migdale) si Lindt (lapte 44%, ciocolata amara 22% cu alune) nu au pe eticheta niciun E.

Nutritionistii sustin ca E-urile din ciocolata produc dezechilibre ale organismului mai ales pe termen lung.









spre