Acasă Sanatate Ce nu ti-a spus nimeni despre otetul de mere!

Ce nu ti-a spus nimeni despre otetul de mere!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Otetul de mere previne si trateaza o multime de boli si afectiuni, printre care si astmul, eczemele, artrita si infectiile sinusurilor. Este un remediu multilateral benefic, dar nu mereu.

Exista si situatii in care nu se recomanda sa-l folosesti. Iata-le!

Ai in istoricul familiei cazuri de diabet sau boli de coagulare a sangelui

In cazurile de diabet, otetul de mere poate determina o intensificare a episoadelor de hipoglicemie.

Asadar, daca esti diabetic se recomanda sa nu folosesti otet de mere pentru uz intern fara acordul medicului curant si fara o monitorizare atenta a glicemiei serice. La fel este cazul si daca urmezi un tratament cu anticoagulante.

Probleme gastrointestinale

Deoarece are o aciditate crescuta, otetul de mere poate cauza indigestii, arsuri la stomac sau diaree. Daca vrei sa il folosesti pentru detoxifierea organismului, ai in vedere aceste riscuri.

Totusi, potrivit medicilor, consumul de otet de mere nerafinat cu un pH cuprins intre valorile 5 si 7 nu determina astfel de probleme. Dar daca resimti aceste simptome, se recomanda sa intrerupi imediat administrarea.

Niveluri scazute de potasiu

Otetul de mere poate determina o scadere a nivelurilor de potasiu. Aceasta problema medicala, cunoscuta sub denumirea de hipokalemie, genereaza simptome de slabiciune musculara, aritmii, oboseala, probleme respiratorii sau chiar paralizie musculara.

Asadar, daca iei medicamente care reduc nivelul potasiului din sange, cum sunt diureticele de exemplu, cere sfatul medicului inainte de a folosi otet de mere.

Dinti sensibili / probleme de igiena orala

In stare nediluata, otetul de mere este foarte acid, putand deteriora si pata smaltul dintilor, respectiv accentua sensibilitatea dintilor.

Din acest motiv, daca vrei sa il folosesti pentru uz intern, se recomanda sa il sorbi printr-un pai astfel incat sa nu intre in contact cu dintii si gingiile. De asemenea, se recomanda sa te speli pe dinti imediat dupa inghitire.

Gat inflamat si probleme de inghitire

Mucoasele gurii, gatului si esofagului sunt sensibile la actiunea acizilor puternici precum cei continuti de otetul de mere.

Asadar, ca sa eviti iritatiile gatului sau sa protejezi gatul deja inflamat, nu se recomanda sa bei otet de mere in stare nediluata. In unele cazuri, folosirea frecventa poate cauza chiar arsuri pe esofag si alte leziuni, precum si simptome de greata si arsuri la stomac.

Sursa: Secretele, Autor Razvan