Acasă Utile Ce nu ti-a spus nimeni despre must! Este mai nutritiv decat cel...

Ce nu ti-a spus nimeni despre must! Este mai nutritiv decat cel mai complet aliment!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bogat in polifenoli, acest fruct este bine tolerat de organism, iar strugurii negri sunt cei mai apreciati din punct de vedere terapeutic, cu ajutorul lor putand fi tratate aproximativ 60 de boli.

Consumul de stafide, vin, suc sau ulei din samburi de struguri este benefic in tratarea diferitelor boli ale secolului.

Ori de cate ori vorbim despre efecte terapeutice ne raportam la uleiul de struguri obtinut prin presare la rece.

Acest ulei previne ischemia cardiaca si tulburarile circulatorii, precum hipertensiunea sau tensiunea arteriala oscilanta.

Mustul are o valoare nutritiva mai mare decat a laptelui.

Mustul proaspat de struguri are un bogat continut in zahar, materii azotate si saruri minerale. Datorita valorii nutritive foarte ridicate, mustul nefermentat este superior laptelui, motiv pentru care vechii calugari il numeau lapte de post.

Folosirea constanta a uleiului din samburi de struguri in salate consumate zilnic este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. O cura de sase luni, in timpul careia se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea suprafetelor cu echimoze, produse de fragilitatea capilara si previne accidentele vasculare. Toate aceste efecte benefice se datoreaza faptului ca uleiul de struguri contine grasimi nesaturate, care ajuta la mentinerea elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor sanguine. Acest ulei este recomandat in mod special persoanelor care au avut o dieta cu multa carne, prajeli si uleiuri rafinate, scrie ziarullumina.ro.

Trei cure esentiale cu struguri

Principalele proprietati terapeutice ale strugurilor sunt: remineralizante, tonic-aperitive, nutritive, depurative, diuretice, laxative. Indiferent de soiurile din care provin, strugurii sunt fructele cel mai bine tolerate de stomac, iar curele de struguri se tin in functie de gravitatea fiecarei boli:

– Cura scurta (2-3 zile) – aceasta cura este benefica pentru bolile de: rinichi, ficat si intestine, pe parcursul curei recomandandu-se consumarea zilnica a 750-1500 g struguri.

– Cura medie (dureaza 15 zile) – se recomanda in cazul afectiunilor de: inima, ficat, rinichi, intestine, duoden, obezitate, dar mai putin afectiunilor maligne. Aceasta cura se incepe cu 1 kg de struguri pe zi, ajungandu-se treptat la 2 kg pe zi.

– Cura lunga (2-6 saptamani) – este recomandata in afectiuni cardiace si maligne. in timpul acestei cure, se ajunge treptat la 3 kg de struguri pe zi.