Cap Limpede

Sanatate

Ce legatura s-a gasit intre grupa de sange si celulele care produc cancer?

Cercetatorii si medicii cauta raspunsul privind aparitia cancerului in grupele sanguine, dar rezultatele sunt contrarii. Un studiu recent al unui grup de cercetatori britanici si americani arata ca exista o legatura intre grupele de sange si celulele care produc anumite tipuri de cancer, dar cu toate acestea medicii romani ne sfatuiesc sa ignoram rezultatul si sa ne facem analizele regulat pentru a descoperi bolile din timp.

Cercetari recente, facute de oameni de stiinta de la universitatile americane au relevat ca persoanele care au grupele de sange A sau B au un risc mai mare de a se imbolnavi de malarie, comparativ cu cei cu grupa 0.

Cat priveste riscul de cancer, cei ce au grupa de sange 0 prezinta un risc mai mic de a face cancer gastric.

„Cauza principala a cancerului gastric este un microb. Bacteria numita Helicobacter pylori este una dintre cele mai cunoscute cauze infectioase ale cancerului gastric. Motivul pentru care tipul A de sange – si posibil si B – este la un risc crescut de cancer gastric este legat de raspunsul inflamator diferit. Aceste persoane sunt mai predispuse la efectul acestei bacterii”, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Vermont.

Nu stim exact cat de adevarate sunt aceste descoperiri, motiv pentru care medicii nostri sfatuiesc romanii sa isi faca analize medicale complete regulat, tocmai pentru a descoperi boli periculoase la timp.

sursa: observator.tv

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-78969").on("click", function(){ $(".com-click-id-78969").show(); $(".disqus-thread-78969").show(); $(".com-but-78969").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});