Corpul uman are propriul ceas biologic care controleaza toate functiile vegetative ale organismului. Iar sanatatea fizica se afla in stransa legatura cu echilibrul spiritual.

Metodele medicinei traditionale chinezesti acorda o importanta deosebita tiparelor energetice si urmaresc traseul energiei prin corp in diferite momente ale zilei. In decurs de 24 de ore, corpul aloca selectiv anumite tipuri de energie catre anumite organe.

Daca se intampla sa te trezesti mereu la aceeasi ora din noapte, este posibil ca o parte din aceasta energie vitala sa fie obstructionata sau directionata gresit. Acest lucru perturba echilibrul natural si ciclurile fiziologice normale. Organele corporale au nevoie de energie pentru a se regenera si pentru a functiona in mod corespunzator.

In continuare iti prezentam o lista cu intervalele orare nocturne si organele vizate intre aceste ore. Multe dintre blocaje sunt simultane si de natura fizica si de natura emotionala. Este important sa tii cont si de alimentatia din serile respective, deoarece tipul de hrana poate determina o parte din aceste simptome.

Orele 21 – 23

Acesta este intervalul de timp in care majoritatea oamenilor sunt in pat si incearca sa adoarma. Intre aceste ore, sistemul endocrin se reechilibreaza iar rezervele enzimatice sunt reincarcate. Sistemul endocrin gestioneaza nivelurile hormonale si metabolismul. Inabilitatea de a adormi in acest interval orar poate indica o reactie la stimuli de stres, un surplus de adrenalina.

Mintea este cufundata inca in evenimentele petrecute peste zi sau incearca sa gaseasca solutii pentru provocarile de a doua zi. Repeta mantre pozitive si elibereaza-te de toate sursele de tensiune. Aceste blocaje pot fi cauzate inclusiv de o alimentatie precara sau de servirea meselor la ore tarzii.

Orele 23 – 1

Trezirea frecventa in acest interval orar se poate datora resentimentelor si gandurilor negative care te apasa. Intre aceste ore are loc conversia energiei yin in energie yang. Energia yang este deosebit de activa, iar organismul ar trebui sa stocheze aceasta energie pentru a doua zi. Fa eforturi inspre cultivarea iubirii si pretuirii de sine si practica tehnici de relaxare pentru a conserva aceasta energie pentru ziua care urmeaza.

La nivel fiziologic, acest interval orar marcheaza sinteza lipidelor in vezica biliara. Poate ca preiei din alimentatie un surplus de grasimi si uleiuri nesanatoase.

Orele 1 – 3

Acest prag este crucial pentru procesul de detoxifiere si regenerare corporala. Ficatul descompune si elibereaza toxinele din corp pe masura ce curata si regenereaza sangele.

Trezirea intre aceste ore indica de obicei sentimente de furie si frustrare, sau alte energii negative. Ignorarea constienta a acestor toxine de ordin spiritual nu este ignorata insa si de ficat, care face tot posibilul sa le readuca in planul constiintei.

Orele 3 – 5

Acest interval orar marcheaza regenerarea plamanilor, care pompeaza in corp rezerve noi de oxigen. Pentru facilitarea acestui proces, este important sa nu-ti fie frig pe timpul noptii, asa ca dormi bine acoperit. Daca te trezesti intre aceste ore, practica exercitii de respiratie.

Problemele legate de functionarea plamanilor se afla in stransa relatie cu sentimentele de tristete si amaraciune.

Orele 5 – 7

Toate toxinele eliberate si descompuse cu cateva ore in urma sunt acum eliminate din sistem.

In acest interval de timp se activeaza intestinul gros. Trezirea din somn intre aceste ore se poate datora unei alimentatii precare sau servirii meselor la ore tarzii.

Sursa: Secretele, Autor Razvan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.