Ce gust au emotiile si cum le simte corpul uman?!

1093

Oamenii resimt emotiile diferit in unele momente ale vietii, tristetea slabind puterea bratelor, in timp ce dezgustul afecteaza sistemul digestiv, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii finlandezi.

Studiul a aratat ca emotiile afecteaza corpul in mod diferit. De exemplu, daca o persoana este nervoasa, bratele si capul devin mai puternice, poate si pentru ca, in mod subconstient, corpul se pregateste pentru o lupta, potrivit dailymail.co.uk.

In schimb, efectul tristetii este complet opus. O persoana trista nu simte nicio putere in brate, ci se simte slabita. Cu toate acestea, este foarte atenta in ceea ce priveste toracele si inima.

De asemenea, depresia poate face ca o persoana sa se simta slabita, in timp ce dezgustul se resimte la nivelul gatului si al sistemului digestiv.

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii finlandezi le-au cerut celor 700 de voluntari participanti sa descrie anumite emotii pe care le-au resimtit dupa ce s-au uitat la filme si au ascultat anumite povesti. Atat barbatilor, cat si femeilor li s-au dat apoi schite ale corpurilor si li s-a cerut sa coloreze partile pe care ei le-au simtit mai active sau mai putin active.

Rezultatele au aratat ca dragostea „s-a simtit” pana la degetele picioarelor, iar senzatia de fericire a invadat intregul corp.

Sursa: mediafax.ro

 

!-- Composite Start -->
Loading...
<

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here