Acasă Life Ce efecte au energizantele cu alcool? Vezi cine sponsorizeaza studiile care spun...

Ce efecte au energizantele cu alcool? Vezi cine sponsorizeaza studiile care spun ca nu EXISTA NICIUN RISC!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit celor mai recente studii ale cercetatorilor, cei care consuma alcool in combinatie cu energizante ar putea fi afectati mai mult decat s-a crezut pana acum, informeaza mediafax.ro.

Profesorul Peter Miller, care preda psihologia la Universitatea Deakin din Australia, sustine ca studiile referitoare la efectul combinarii alcoolului cu energizantele au fost in cea mai mare parte finantate de Red Bull, potrivit dailymail.co.uk.

Patru din cinci astfel de studii au fost realizate de cercetatori care au fost sponsorizati de producatorii respectivei bauturi energizante, a afirmat Miller.

Desi studiile au aratat ca „nu trebuie sa ne facem griji in privinta riscurilor”, acestea nu au analizat decat consecintele unui consum minim de alcool combinat cu energizant, sustine profesorul.

„Nu reflecta realitatea”, spune Miller, el fiind de parere ca majoritatea celor care combina alcoolul cu energizantul consuma respectivul cocktail in cantitati mari.

„Este grav ca publicul are incredere in rezultatele acestor studii. Organizatorii conferintelor ar trebui sa le solicite cercetatorilor sa declare daca au primit fonduri de la cei care produc aceste bauturi pentru studii sau daca au fost sprijiniti financiar de producatorii energizantelor pentru a participa la intalniri sau conferinte”, a declarat profesorul Miller.

Studiile referitoare la comportamentul celor care consuma alcool in combinatie cu energizant au aratat ca respectivele persoane consuma mai mult alcool decat altele, sunt mai predispuse la un comportament agresiv, se ranesc mai des si sunt tentate mai mult sa se urce baute la volan.

Trei studenti din patru din Europa sau din Statele Unite consuma alcool in combinatie cu energizant.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos