In urma unei intrebari online, un bucatar american prezinta ingredientele care se regasesc in cartofii prajiti de la McDonald’s si spune daca acestea sunt periculoase.

Un utilizator a intrebat pe site-ul Quora de ce foloseste McDonald’s 14 ingrediente diferite pentru acesti cartofi, deosebit de populari printre clienti. In realitate, dupa cum scrie si pe site-ul companiei, cartofii prajiti contin doar 9 ingrediente, nu 14.

Acestea sunt urmatoarele: cartofi, ulei de rapita, ulei hidrogenat de soia, ulei de floarea soarelui, aroma naturala (din sursa vegetala), dextroza, acid citric (conservant), acid sodic pirofosfat (ajuta la mentinerea culorii) si dimetilpolisiloxan.

Practic, este vorba de cartofi care sunt prajiti intr-un amestec de uleiuri vegetale. Se adauga un acid care previne oxidarea cartofilor, o aroma naturala si un conservant natural, deci ingredientele nu sunt periculoase.

Singurul ingredient relativ ciudat este dimetilpolisiloxanul, substanta cunoscuta si sub numele de simeticona, care se regaseste si in multe medicamente menite sa combata balonarea. Acest ingredient a fost adaugat tocmai pentru a preveni eventuale deranjamente intestinale, in cazul consumului unei mari cantitati de cartofi prajiti, explica bucatarul Craig Good, autorul articolului preluat de Business Insider.

Sursa: Adevarul

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here