Ce ar trebui sa stii despre MELATONINA

Raw Life and Style

Melatonina este un hormon produs in mod natural de glanda pineala. Nivelurile de melatonina sunt destul de mari in timpul somnului pana in momentul in care glanda pineala limiteaza productia, ca raspuns la expunerea la lumina.

Efectele melatoninei asupra somnului, asupra altor hormoni si a cancerului sunt cateva dintre motivele pentru care acest hormon s-a aflat intr-o continua analiza inca de la descoperirea sa din anul 1950. La mijlocul anilor 1990, melatonina sintetica a devenit disponibila ca supliment nutritional.

Click pe aceeasi tema:  Adevarul despre somnul de dupa-amiaza! Ce se intampla daca dormi mai mult de 40 de minute!

Suplimentele de melatonina sunt recomandate persoanelor care sufera de tulburari ale somnului, acestea implicand cel mai adesea dereglari ale ritmurilor cicardiene, consecinte ale calatoriilor cu avionul sau ale turelor de la serviciu de noapte. De asemenea, melatonina este recomandata si persoanelor care sufera de insomniile care au legatura cu ADHD sau cu autismul, in cazul copiilor. Nu in ultimul rand trebuie precizat ca poate reprezenta un sprijin pentru persoanele care incearca sa se lase de fumat.

Click pe aceeasi tema:  FASCINANT! Ce crezi ca se intampla cu oamenii care au fost in moarte clinica?

Citeste mai mult pe e-dimineata.ro!

spre