Acasă Sanatate Ce ar trebui sa stii despre MELATONINA

Ce ar trebui sa stii despre MELATONINA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Melatonina este un hormon produs in mod natural de glanda pineala. Nivelurile de melatonina sunt destul de mari in timpul somnului pana in momentul in care glanda pineala limiteaza productia, ca raspuns la expunerea la lumina.

Efectele melatoninei asupra somnului, asupra altor hormoni si a cancerului sunt cateva dintre motivele pentru care acest hormon s-a aflat intr-o continua analiza inca de la descoperirea sa din anul 1950. La mijlocul anilor 1990, melatonina sintetica a devenit disponibila ca supliment nutritional.

Suplimentele de melatonina sunt recomandate persoanelor care sufera de tulburari ale somnului, acestea implicand cel mai adesea dereglari ale ritmurilor cicardiene, consecinte ale calatoriilor cu avionul sau ale turelor de la serviciu de noapte. De asemenea, melatonina este recomandata si persoanelor care sufera de insomniile care au legatura cu ADHD sau cu autismul, in cazul copiilor. Nu in ultimul rand trebuie precizat ca poate reprezenta un sprijin pentru persoanele care incearca sa se lase de fumat.

Citeste mai mult pe e-dimineata.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos