Serviciul Roman de Informatii (SRI) are un site nou, modernizat, unde cetatenii pot sesiza ceea ce li se pare in neregula din punct de vedere al securitatii nationale si isi pot testa online abilitatile specifice muncii in SRI.

VERIFICA-TI AICI APTITUDINILE!

Serviciul Roman de Informatii a lansat vineri versiunea modernizata a site-ului www.sri.ro, cu un un motto nou, „Patria a priori”, demersul facand parte dintr-un proces mai amplu de branding institutional.

Noul site al SRI contine inclusiv un test online, prin care vizitatorii isi pot verifica aptitudinile specifice muncii intr-o astfel de institutie. Serviciul precizeaza ca parcurgerea acestui test „nu implica angajarea in Serviciul Roman de Informatii„:

„Este un simplu instrument de evaluare generala care te poate ajuta sa identifici anumite aptitudini de care institutia noastra are nevoie. Datele pe care le furnizezi nu constituie date cu caracter personal si nu vor fi utilizate in alte scopuri.”

Printre sectiunile site-ului figureaza si „Ce facem” si „Cum lucram”. La ultima, curiosii pot afla cate ceva despre „analiza de intelligence”, „surse tehnice”, dar si „sursele secrete umane”, un eufemism despre informatorii SRI.

„Lucrul cu sursele secrete umane este domeniul de activitate in care ofiterii nostri trebuie sa dezvolte atentie distributiva, calm si echilibru, sa gaseasca semnificatiile ascunse in detalii aparent minore, sa aiba o buna cunoastere a limbajului non-verbal si o intelegere fina a psihologiei umane”, se arata pe www.sri.ro.

Nu lipseste nici sectiunea „Cariere”, in care cei interesati pot afla despre cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a deveni angajati SRI. Cand vine vorba despre cooptarea de forta de munca, SRI foloseste acelasi limbaj de lemn corporatist ce-l poti gasi pe site-urile multinationalelor.

Iata o mostra:

Serviciul Roman de Informatii iti ofera mai mult decat un loc de munca. Daca esti dinamic si responsabil, daca iti place sa te perfectionezi si sa inveti permanent lucruri noi, in SRI ai perspectiva de a-ti construi o cariera. Serviciul iti cere tot ce ai mai bun si iti ofera posibilitatea de a lucra cu cei mai buni. Investeste in tine incredere, timp si resurse pentru a deveni si a ramane un profesionist intr-o echipa de elita.”

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat ca schimbarea de imaginea era necesara pentru ca Serviciul sa corespunda exigentelor de transparenta fata de societatea civila.

„Evenimentul face parte dintr-un proces mai amplu ce vizeaza adoptarea unor instrumente moderne de comunicare, cresterea transparentei catre societatea civila si catre public la nivelul exigentelor anului 2012”, a declarat Sava.

Noua forma a site-ului a fost lansata in cadrul unui eveniment intern, care a avut loc vineri si a reunit conducerea SRI, fostii membri ai conducerii SRI, efectivele de comanda ale Serviciului precum si reprezentanti ai asociatiei de rezervisti.

„SRI, ca institutie fundamentala a statului roman, ale carei scopuri si mijloace sunt in deplin acord cu prevederile legale, isi reafirma determinarea de a ramane neutra si echidistanta politic. Serviciul Roman de Informatii este consecvent in a-si urmari in mod profesionist obiectivele legate de apararea intereselor de securitate ale Romaniei, precum si de consolidare a valorilor euroatlantice”, se mai arata in comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.