Cati dintre americani il cred pe Obama musulman! Vezi procentul fata de anul 2008 potrivit unui SONDAJ – Cap Limpede

Cati dintre americani il cred pe Obama musulman! Vezi procentul fata de anul 2008 potrivit unui SONDAJ

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Potrivit unui sondaj, numarul americanilor care cred ca Barack Obama este musulman, a crescut fata de anul 2008, in ciuda numeroaselor afirmatii ale presedintelui in care sustinea ca este crestin.

Printre cei 3.000 de alegatori chestionati de catre institutul Pew, in lunile iunie si iulie, 17 la suta dintre ei considera ca Obama este musulman, ceea ce indica o crestere de cinci procente fata de 2008.

In randurile conservatorilor, acest procent ajunge la 34, cu 18 la suta mai multi decat in 2008, anul in care acest zvon a aparut. Numarul republicanilor, in general, care cred ca Obama este musulman, a crescut cu 14 procente, cel al electorilor independenti cu cinci la suta. Procentul a scazut cu unu la suta in randul democratilor, ajungand in 2012 la opt la suta.

„Arata ca este mult mai multa intriga politica si ca unele persoane se folosesc de frica” in Statele Unite, a declarat Haris Tarin, directorul biroului din Washington al Consiliului pentru Afacerile Publice Musulmane (MPAC).

„Sper ca Obama sa nu se oboseasca sa spuna ca nu este musulman. Acest lucru ar intari ideea conform careia islamul ar putea fi folosit ca argument calomnios”, a adaugat Tarin.

Pentru toti tinerii musulmani americani „care spera” ca intr-o zi sa fie alesi in tara lor, „acest zvon i-ar putea face sa creada ca sunt marginalizati”, a mentionat el.

Recent, colaboratoarea si protejata secretarului de Stat Hillary Clinton, Huma Abedin, a fost cea care a suportat povara unor astfel de atacuri. Fosta candidata la investitura republicana, Michele Bachmann, a acuzat-o pe Abedin ca are legaturi cu Fratii Musulmani, si ca comploteaza pentru a infuenta diplomatia americana.

Loading...

In sondajul Pew, 60 la suta dintre persoanele interogate stiau ca adversarul republican al lui Obama la alegerile prezidentiale, Mitt Romney, este mormon, 50 la suta cred ca presedintele american este crestin. In 2008 acest procent era de 55 la suta, dar in 2010 era de doar 38 la suta.

 

Cati dintre americani il cred pe Obama musulman! Vezi procentul fata de anul 2008 potrivit unui SONDAJ was last modified: iulie 27th, 2012 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close