Acasă Stirile zilei Retail Cati bani castiga pe luna un casier in hypermarket-urile din Romania

Cati bani castiga pe luna un casier in hypermarket-urile din Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Casierii din Bucuresti sunt mult mai bine platiti decat cei din provincie. In Capitala salariul variaza intre 1200 – 1800 de lei in timp ce in tara acesta este cuprins intre 700 si 1200 de lei.

 

„Fenomenul (diferentelor salariale pentru aceeasi pozitie – n.red.) este general va­labil. Oferta mai mare de forta de munca (cum e cazul in provincie, cu somaj ridicat) duce automat la scaderea «pretului» aces­tei re­surse. Iar costul vietii mai redus in pro­vin­cie coboara si el stacheta cand este vorba despre nivelul salarial. Treptat, sta­tu­tul Bu­curestiului de pol de forta de munca se dilueaza catre celelalte mari orase, in top aflandu-se Clujul si Timi­soara, unde so­majul este scazut“, a explicat Corina An­ghel, specialist comu­nicare in ca­drul APT.

Datele APT arata ca cele mai mari dife­rente salariale in lanturile de magazine exista la pozitiile de casier, lucrator comer­cial si asistent magazin, unde salariile din pro­vincie sunt cu 20 – 30% mai mici decat in Bucuresti.

In Bucuresti, un asistent de magazin poate castiga intre 1.500 si 2.000 lei net, fata de 1.000 – 1.700 in provincie, a mai spus reprezentantul AP. Sursa: economica.net

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCare este cel mai ieftin smartphone din Romania si cat costa
Articolul următorUn mare producator suedez vrea sa isi extinda afacerile in Romania