Acasă Sanatate Cate E-uri contine painea!? Care sunt marcile cu cei mai multi aditivi...

Cate E-uri contine painea!? Care sunt marcile cu cei mai multi aditivi alimentari

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Painea feliata din comert contine pana la 5 E-uri, potrivit unei analize realizate de Asociatia Romana pentru Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) pe 20 de produse din magazine.

Studiul a reliefat ca E-uri se gasesc in urmatoarele produse: painea feliata din macis integral de grau GoodMills Romania (5 E-uri), in toastul integral Kaufland Romania (2 E-uri), in toastul integral Romania Hypermache (1 E), in painea la tava din faina Integrala Boromir (3 E-uri), in painea integrala feliata Dobrogea Grup (1 E), in painea aleasa cu faina integrala Karamolegos Bakery Romania (2 E-uri), in toastul cu faina integrala Karamolegos Bakery Romania (2 E-uri), in painea cu faina integrala Karamolegos Bakery Romania (4 E-uri), in toastul cu faina integrala Vel Pitar (5 E-uri), si in painea toast Integral Titan (4 E-uri), potrivit adevarul.ro.

Totusi, jumatate din produsele analizate nu au niciun E, insa au cantitati mai mici de grasimi, proportia variind intre 0,15g/100g si 4,9g/100g: Paine cu faina integrala de grau (SC Carrefour Romania SA), Toast integral cu faina macinis integral (SC Dobrogea Grup SA), Paine feliata (SC Dobrogea Grup SA), Paine cu faina integrala (SC Grewe SRL), Integrala oltineasca (SC Oltina Impex Prod Com SRL), Toast Integral (SC Smart Food SRL), Paine grau intreg (SC Vel Pitar SRL), French toast cu faina integrala (SC Vel Pitar SRL), Grau Intreg-rotunda(SC Vel Pitar SRL), Grau Intreg-franzela (SC Vel Pitar SRL).

Obezitatea este prezenta la 10% dintre adultii care au pana in 39 de ani, in timp ce pe categoria de varsta 40 – 59 de ani, procentul creste la 30%. In ceea ce priveste persoanele trecute de 60 de ani, peste 40% dintre ele sunt obeze, insa consumul de paine nu este prezent intre factorii care au condus la aceste probleme de sanatate. Specialistii sustin ca ideal ar fi sa consumam intre 30 si 50 de grame de paine la o masa, deci cam 2-3 felii subtiri. Un om care are activitate fizica intensa si care arde zilnic 3.000 de calorii poate manca si doua paini fara sa se ingrase.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos