Acasă Timp liber Auto Cat te costa solutia ieftina de combustibil care inlocuieste motorina!? Mii de...

Cat te costa solutia ieftina de combustibil care inlocuieste motorina!? Mii de romani vor sa alimenteze!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mii de soferi romani au stat la rand sa-si cumpere ulei cu TVA 9% pentru a-l utiliza ca si combustibil pentru motoarele diesel. Potrivit stirileprotv soferii se ajuta pe Facebook si isi dau ponturi unde exista cel mai ieftin ulei. De altfel, si patronii companiilor de transport se gandesc sa foloseasca uleiul la camioane. Atentie, ii avertizeaza mecanicii, nu toate motoarele pe motorina pot arde uleiul alimentar, iar filtrele trebuie schimbate des.

Valetin Pintilescu a uitat cand a intrat ultima data intr-o benzinarie. Ca sa faca plinul, cumpara cateva baxuri de ulei alimentar. Combustibilul alimentar are totusi o problema – este mai vascos decat motorina, asa ca a mai pus un dispozitiv la motor.

„Incalzitorul de combustibil, de ulei vegetal, ajuta la scaderea vascozitatii. Sunt motoare sofisticate care din cauza senzorilor vor face anumite probleme”

Cristian a renuntat la ulei, pentru ca nu rezolvat problema vascozitatii si putea sa-si strice motorul.

Cristian Streulea, sofer : „La fiecare plin faceam o reducere de 50 de lei. Am fost om o perioada. In timp, asta duce la afectarea pompei de injectie. Nu polueaza deloc.”

Vitalie Cojocari, corespondent PRO TV: „Inainte de a fi ecologisti, soferii din Romania se gandesc si la buzunarele lor atunci cand fac plinul, in conditiile in care motorina costa mai mult decat benzina. Cel mai scump sortiment este 6 lei si 8 bani. Asa ca multi se gandesc la alternative.

Iar una dintre alternative se gaseste din abundenta pe rafturile magazinelor. Este vorba de uleiul alimentar care costa 3 lei 75 de bani litrul, cu alte cuvinte faceti o economie de aproape 40%.”

Pe Facebook, soferii care folosesc acest combustibil au inceput sa se anunte unde sunt promotiile la ulei. Si pun poze cu piese din motor care au avut probleme din cauza vascozitatii.

In ciuda acestor neajunsuri, unii patroni de companii de transport ar schimba motorina cu uleiul alimentar.

Ion Lixandru, patron de companie auto: „Mai ales ca acum TVA-ul este 9%. Uleiul este mai ecologic, soferii nu vand uleiul pe marginea soselei. Important este sa gasesc un furnizor.”

Potrivit specialistilor, uleiul poate fi folosit doar la motoarele diesel, in special cele mai vechi. Exista insa unele dezavantaje, spun mecanicii: uleiul crud poate face depuneri pe injectoare si in unele cazuri blocheaza motorul.