Acasă Stirile zilei Tech Cat de USOR poti AFLA cine ti-a vizualizat PROFILUL de FACEBOOK!

Cat de USOR poti AFLA cine ti-a vizualizat PROFILUL de FACEBOOK!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un sondaj al firmei IT Bitdefender realizat in exclusivitate de psihologi a rezultat printre altele, ca daca ai dat click pe aceasta stire esti destul de vulnerabil la atacurile cu virusi.

Analistii comportamentali avertizeaza ca oricine poate fi pacalit de escrocheriile de pe Facebook, mai ales cand vine de aflarea persoanelor care iti urmaresc pagina in mod obsesiv.

Studiul a fost realizat pe parcursul a doi ani si a demonstrat milioane de utilizatori sunt “infectati” cu tot felul de virusi, fara sa stie.

“Cele mai mari vulnerabilitati apar din cauza unor dispozitii umane generale care il pot influenta pe orice utilizator la un moment dat. Este greu pentru noi, oamenii, sa acceptam comportamentul nostru irational, sau faptul ca ne lasam prada impulsurilor pe care le atribuim, in mod normal, celor mai putin educati “, a explicat psihologul Nansi Lungu, Behavior Analyst la Bitdefender.

Cu toate acestea, analiza psihologica a evidentiat o legatura stransa intre victime si lipsa de informare, in special in ceea ce priveste modul de functionare a retelei sociale Facebook.

Cele mai populare categorii de escrocherii folosite de criminalii cibernetici pentru a pacali utilizatorii de Facebook sunt:

Ghici cine ti-a vizualizat profilul?- 45.50%
Noi functionalitati ale Facebook – 29.53%
Escrocherii cu premii – 16.51%
Escrocherii cu celebritati – 7.53%
Materiale video cu atrocitati – 0.93%

Sursa: observator.tv

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos