Acasă Stirile zilei Cat de mare e teapa data de Dragnea romanilor care au platit...

Cat de mare e teapa data de Dragnea romanilor care au platit taxa de mediu!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Eliminarea timbrului de mediu din legislatie afecteaza negativ restituirea pe cale administrativa a vechilor taxe auto.  Mai exact, regulile de baza ce prevad ca proprietarii de masini pot cere banii inapoi pentru vechile taxe auto erau incluse in ordonanta timbrului de mediu, act normativ ce a fost abrogat la data de 1 februarie 2017.

Abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule inseamna nu numai eliminarea timbrului de mediu, ci si a regulilor de baza pentru restituirea pe cale administrativa a vechilor taxe auto.

Procedura efectiva de returnare a banilor este inclusa intr-un ordin comun al Ministerului Mediului si al Fiscului, insa acesta a fost emis tocmai in baza prevederilor din ordonanta de urgenta amintita.

GUVERNUL AR AVEA DE RESTITUIT PESTE 1,5 MILIARDE DE EURO

Romania a introdus in 2008, in timpul Cabinetului Tariceanu, prima taxa ce avea ca scop limitarea importurilor de autoturisme second-hand, cu explicatia ca tara se transforma intr-un cimitir al vechiturilor poluante ale Vestului.

De atunci, toate formulele au fost declarate neconforme cu legislatia europeana, iar statul este obligat sa returneze toate sumele incasate sub diversele denumiri.

Taxa speciala (introdusa in 2006, prin modificarea Codului fiscal)
Taxa pe poluare (introdusa prin OUG nr. 50/2008)
Taxa pentru emisiile poluante (Legea nr. 9/2012)
Timbrul de mediu (OUG nr. 9/2013)

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos