Acasă Stirile zilei Imobiliare Cat a crescut PRETUL apartamentelor in cele mai mari orase din tara

Cat a crescut PRETUL apartamentelor in cele mai mari orase din tara

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pretul mediu al apartamentelor din cinci dintre cele mai importante orase din tara, inclusiv Bucuresti, a crescut in luna martie pentru a treia luna consecutiv, insa per total, nivelul se mentine sub cel din perioada similara a anului trecut.

Astfel, diferenta de pret fata de perioada similara a anului trecut se situeaza sub 5% in toate marile orase ale tarii, potrivit unui comunicat al portalului imobiliare.ro.

In luna martie cresterea preturilor a fost in medie de 2,1% (fata de un plus de 0,6% in ianuarie si 1,8% in februarie), de la 919 euro pe metru patrat util, pana la un nivel de 938 de euro pe metru patrat.

Fata de luna martie a anului trecut, preturile actuale sunt cu 2,1% mai mici (in scadere de la 958 de euro pe metru patrat).

„Dupa un trimestru intreg de scumpiri, diferenta de pret fata de perioada similara din 2013 s-a ingustat considerabil, situandu-se sub o marja de 5% in toate marile orase ale tarii – pentru apartamentele noi si vechi deopotriva. Chiar mai mult decat atat, exista categorii de apartamente unde pretentiile proprietarilor sunt mai mari acum decat anul trecut”, se arata in comunicat.

In Bucuresti luna martie a adus cresteri ale pretului mediu (apartamente noi si vechi) cu 1,9%, de la un nivel de 1.058 de euro pe metru patrat la 1.078 de euro pe metru patrat. Fata de perioada corespunzatoare din 2013, pretul se situeaza cu 2,7% mai jos. Unitatile locative din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,7% in ultima luna (de la 991 la 998 de euro pe metru patrat) si sunt cu 3% mai ieftine decat in primavara anului trecut. Locuintele noi, pe de alta parte, au inregistrat in martie un plus de 3,3%, de la 1.163 la 1.201 euro pe metru patrat, pretul mediu solicitat in prezent fiind cu 4% mai mic decat cel din urma cu un an.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos