Acasă World Casatoria devine obligatorie in aceasta tara! Credeti ca ar trebui introdusa legea...

Casatoria devine obligatorie in aceasta tara! Credeti ca ar trebui introdusa legea si in Romania?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toate cuplurile care traiesc in concubinaj vor fi obligate sa se casatoreasca. Vor fi organizate chiar casatorii „in masa”, pentru a ajuta cuplurile sa spuna „da”. Cei care nu se casatoresc pana la sfarsitul anului vor fi amendati.

In Burundi, viata in cuplu, fara casatorie, va deveni ilegala. in aceasta tara africana cu 11 milioane de locuitori, casatoria a devenit obligatorie, anunta Franceinfo, citat de postul de televiziune BFMTV.

Anuntul a fost facut de Ministerul de Interne. Oficial, masura vizeaza sa „moralizarea societatii” in aceasta tara majoritar catolica. De altfel, campania a fost lansata chiar de presedintele tarii, Pierre Nkurunziza.

Ministerul de Interne mai spune ca aceasta masura va permite autoritatilor sa lupte impotriva poligamiei. „Se fac casatorii ilegale. Cea de-a doua sau cea de-a treia sotie, care nu sunt recunoscute prin lege”, a spus un purtator de cuvant al ministerului, arata digi24.

De asemenea, Burundi incearca sa reduca numarul minorelor care raman insarcinate. „Sute de eleve raman insarcinate si aduc copii pe lume”, a mai spus purtatorul de cuvant.

Cei care traiesc impreuna, dar nu sunt casatoriti, trebuie sa spuna „da” pana la sfarsitul anului. Altfel, vor primi o amenda. si nu le va fi usor sa scape: toate cuplurile necasatorite vor fi luate in evidenta.

Masura i-a suparat pe unii dintre locuitorii tarii, care se plang ca le sunt incalcate drepturile.

Reprezentanta unui ONG local spune ca „este o incalcare a drepturilor omului, pentru ca puterea nu are dreptul de a se lua de adultii care au decis sa traiasca impreuna fara a fi casatoriti”.