Restrictiile de circulatie in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, din cauza lucrarilor la noua magistrala de metrou, vor fi mentinute timp de 30 de zile, a declarat duminica purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti, Alexandru Ichim.

Acesta a spus ca, din aceasta cauza, 14 persoane si-au parasit locuintele aflate in apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, Primaria Municipiului Bucuresti este dispusa sa ofere cazare celor afectati.

„Nu exista risc de prabusire. Zona este monitorizata atent. Comisia de circulatie a municipiului Bucuresti s-a intalnit in regim de urgenta”, a adaugat reprezentantul PMB.

El a spus ca in mod „evident” constructorul va plati daunele ce provin din acest incident. „Constructorul a cerut un ragaz de 24 de ore pentru un plan”, a explicat Ichim.

Acesta a subliniat ca prin restrictiile de circulatie impuse timp de o luna cele mai afectate zone ale Bucurestiului vor fi Drumul Taberei si Cartierul Militari. Astfel, in perioada urmatoare, agenti ai Politiei Rutiere, Politiei Locale si Politiei Nationale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Ichim a tinut sa precizeze ca PMB va trage la raspundere constructorul, dar, pentru moment, Primaria Generala se axeaza nu pe masuri de sanctionare, ci de fluidizare a traficului.

Reprezentantii Metrorex au anuntat ca circulatia metroului nu este afectata.

Primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, i-a convocat, duminica, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, pe reprezentantii Metrorex, ai Politiei Rutiere, ai ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii pentru a discuta masurile de interventie pentru punerea in siguranta a perimetrului, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie rutiera in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existand riscul de prabusire a carosabilului.

Sambata, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, intre str. Carol Davila si Pod Eroilor, si pe bulevardul Eroilor Sanitari, intre str. Carol Davila si Piata Operei, a fost intrerupt din cauza surparii terenului.

PMB a precizat, intr-un comunicat de presa, ca incidentul a fost semnalat de constructorul care efectueaza lucrari de modernizare si extindere pentru Metrorex.

„Deoarece exista riscul prabusirii carosabilului si propagarii surparii spre imobilele aflate la intersectia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general Razvan Sava a convocat un comandament de urgenta si a dispus inchiderea traficului in zona, pana la punerea in siguranta a perimetrului”, se arata in comunicatul citat.

Astfel, s-a inchis circulatia pe urmatoarele strazi: pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independentei si pe bd. Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila.

Circulatia rutiera se va desfasura deviat, astfel: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei si Militari, pe sos. Pandurilor — Calea 13 Septembrie sau sos. Geniului — sos. Cotroceni; pe sensul spre cele doua cartiere, pe Splaiul Independentei — sos. Cotroceni — sos. Geniului sau sos. Cotroceni — bd. Iuliu Maniu — bd. Vasile Milea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.