Acasă Stirile zilei Stiinta Care sunt sunetele care te fac cu capul? Vezi raspunsul unui studiu...

Care sunt sunetele care te fac cu capul? Vezi raspunsul unui studiu alarmant…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu realizat in Marea Britanie, cu ocazia marcarii in premiera a Zilei Linistii si Calmului arata ca 84% dintre oameni se bucura doar de 10 minute de liniste si calm zilnic. Mediul zgomotos deranjeaza oamenii intr-o asemenea masura, incat multi dintre ei ar plati pentru a auzi doar „sunetul tacerii”.

Sforaitul sotului sau al sotiei se afla in fruntea clasamentului celor mai enervante zgomote din lume, 60% dintre participanti au indicat drept cel mai agasant zgomot sforaitul partenerului sau partenerei, urmat de plescait, sorbitul zgomotos al unui lichid, latratul cainilor, batutul unui ritm cu degetele pe masa. In top 10 al celor mai enervante zgomote se mai afla alarmele auto, convorbirile la telefonul mobil cu voce foarte tare, pornirea unui motor in zori de zi si plansul bebelusilor. Printre cele mai agasante zgomote care si-au gasit locul in Top 50 se numara melodia „Baby”, interpretata de Justin Bieber, „Gangnam Style” a lui Psy, precum si „Crazy Frog”.

„Zgomotele enervante sunt unul dintre marile cosmaruri ale vietii moderne. Din pacate, sunetele cele mai enervante ne insotesc acasa, de la sforaitul partenerului pana la centrifuga masinii de spalat, atunci cand dorim sa urmarim emisiunea preferata la televizor. Cel mai rau este ca nu exista nicio modalitate de a le evita. Singurul lucru pe care il putem face este sa incercam, cel putin pentru scurt timp, sa scapam de zgomotele din jur”, a declarat un purtator de cuvant al companiei Whirlpool, la initiativa careia a fost decretata Ziua Linistii si Calmului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos