Romania  este si ea inclusa in clasamentul intocmit de cei de la Foreign Policy. Țara noastra ocupa locul 48  in acest top.

Tara noastra a devenit in ultimul an mai atractiva pentru investitorii straini, daca ne raportam la un clasament realizat de Foreign Policy. Cu toate acestea, Romania este devansata cu mult de Bulgaria, statul cel mai bine vazut pentru investitii in 2014 din regiunea Balcanilor.

Romania ocupa locul 48 in top, aflandu-se cu cinci pozitii mai sus decat in anul 2013. Locul sau a fost luat de Albania, un stat care ar putea castiga increderea investitorilor straini din ce in ce mai mult in urmatoarea perioada avansand in vedere ca a urcat 18 pozitii in topul Foreign Policy in ultimul an.

Tara noastra devanseaza, totodata, in clasament state europene puternice precum Germania sau Franta.

Bulgaria ocupa locul 28 in topul statelor celor mai atractive pentru investitorii straini, in timp de Serbia ocupa locul 55, Slovenia locul 74, iar Croatia locul 90.

Care sunt cele mai atractive tari din lume pentru investitorii straini

Potrivit clasamentului Foreign Policy, cele mai atractive state ale lumii pentru investitorii straini sunt in 2014 Botswana, Hong Kong, Taiwan, Qatar si Singapore. Pe primele 10 pozitii nu este mentionat niciun stat european.

Tara din Europa considerata anul acesta cea mai atractiva pentru investitorii straini este Polonia. Aceasta se afla pe locul al 14-lea in clasament.

La coada clasamentului, pe locul 112, se afla Venezuela. Alte state considerate putin atractive pentru investitorii straini sunt si Angola, Congo, Argentina, Rusia si Liban. Sursa: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.