Acasă Politic Care este satisfactia lui Basescu dupa 10 ani de mandat!

Care este satisfactia lui Basescu dupa 10 ani de mandat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Traian Basescu a tinut sa-si arate satisfactia ca ”pesedisti batrani” au preluat discursul pentru sustinerea statului de drept.

”Progresele pe care le-a facut Romania in justitie nu sunt progrese care s-au datorat neaparat schimbarii legilor. Progresele care s-au facut, s-au facut pentru faptul ca procurorii si judecatorii au simtit ca sunt liberi, au simtit ca nu au o presiune pe ei pentru a adopta o solutie sau alta, au simtit ca oamenii politici nu mai sunt intangibili. Nu numai ca au simtit, sunt convinsi ca nu li se poate intampla nimic”, a sustinut Basescu.

Seful statului a indicat faptul ca atat Codul penal vechi, cat si Codul penal nou prevad pedepse in general pentru aceleasi tipuri de infractiuni.

”Nu neaparat modernizarea Codurilor noastre a fost cea care a facut ca acum justitia sa functioneze tot mai bine, ci oamenii au facut, procurorii si judecatorii. Sentimentul ca nu mai sunt sub control politic”, a mai declarat Basescu.

El a mentionat ca ”fara justitie libera si consolidata si fara control politic pe procurori si judecatori Romania nu poate fi un stat democratic”.

Seful statului a mai afirmat ca aceasta a fost ”zona de conflict” dintre el si clasa politica.

”De aici a plecat si ideea ca presedintele e conflictual, e imposibil de lucrat cu el, nu are respect pentru institutii, presedintele face scandal, altfel spus. (…) A fost nevoie si a fost un efort care de multe ori a avut ca raspuns umilirea mea, de dimineata pana seara, dar a fost un efort caruia m-am dedicat mai mult decat oricarui alt efort, dupa siguranta nationala”, a sustinut Basescu.

El a precizat ca rezultatul alegerilor din 16 noiembrie a avut ca ”una din explicatiile mici” faptul ca romanii au inteles ce inseamna riscul de oprire a procesului de consolidare a justitiei.

In plus, Basescu a afirmat ca nu a dat indicatii niciunui judecator sau procuror cu privire la un anumit dosar, mentionand ca singurul dosar pe care l-a urmarit a fost cel de terorism in care a fost implicat Omar Hayssam.

Presedintele si-a afirmat satisfactia pentru faptul ca incepand cu 16 noiembrie 2014 atat PSD, cat si PNL au in discurs statul de drept si independenta justitiei.

”Le mai trebuie timp sa internalizeze mesajul. (…) Am sa le aduc aminte ca pentru acest discurs m-au suspendat de doua ori, dar e bine, pentru ca atunci cand vor si internaliza acest discurs avem garantia ca reforma in justitie este ireversibila”, a afirmat Basescu.

De asemenea, el precizat ca discursul liderilor PNL a inceput cu luna aprilie, iar dupa alegerile prezidentiale a fost preluat si de liderii PSD, amuzandu-se de acest lucru.

”Iata satisfactia mea dupa 10 ani de mandat, sa auzi pesedisti batrani vorbind de stat de drept, cei care stabileau la sedinta de partid «cand ii deschidem dosar»”, a mai comentat Basescu.

Sursa: mediafax.ro