Cap Limpede

Fotogalerie

Care este principala DESCOPERIRE STIINTIFICA a anului 2012! GALERIE FOTO + VIDEO

Revista Science a desemnat descoperirea bosonului Higgs, particula considerata ca fiind cheia de bolta a structurii fundamentale a Universului, ca fiind principala descoperire stiintifica a anului 2012, in clasamentul ei anual.

Existenta lui a fost postulata in 1964 de fizicianul britanic Peter Higgs si de colegii acestuia Robert Brout si Francois Englert.

Bosonul Higgs, greu de descoperit pentru ca este instabil, explica motivul pentru care anumite particule elementare au masa, iar altele nu au, relevand felul in care cele din urma interactioneaza cu fortele electromagnetice pentru a forma materia din Univers.

Doua echipe internationale de fizicieni au dezvaluit in sfarsit existenta bosonului Higgs, pe 4 iulie, dupa o serie de experimente desfasurate la Large Hadron Collider (LHC) al CERN, din apropiere de Geneva, care este cel mai mare accelerator de particule din lume.

Sursa: mediafax.ro

3 Comentarii

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-26154").on("click", function(){ $(".com-click-id-26154").show(); $(".disqus-thread-26154").show(); $(".com-but-26154").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});