Acasă Stirile zilei Stiinta Care este MOMENTUL MAGIC al zilei cand OAMENII sunt cei mai FERICITI!

Care este MOMENTUL MAGIC al zilei cand OAMENII sunt cei mai FERICITI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii se trezesc dimineata intr-o dispozitie fericita, devenind morocanosi, pe masura ce ziua se scurge, potrivit unui studiu realizat pe o jumatate de miliard de mesaje scrise pe Twitter.

 

Analizand frecventa cu care diferite cuvinte care au legatura cu fericirea sunt publicate pe platforma Twitter, cercetatorii de la Cornell University, din Statele Unite ale Americii, au aratat, de asemenea, ca oamenii sunt mult mai fericiti in weekend, informeaza dailymail.co.uk.

Aceasta descoperire sugereaza ca stresul si eforturile de la locul de munca duc la scaderea nivelului de fericire in timpul saptamanii.

Totodata, cercetatorii considera ca exista si alti factori care joaca un rol important, cum ar fi somnul si ritmul natural al organismului.

Cercetatorul Michael Macy a declarat ca, in urma analizelor efectuate, autorii studiului au descoperit ca oamenii sunt mai fericiti dimineata, in timpul micului-dejun, apoi nivelul de fericire scade.

Michael Macy crede ca oamenii incep ziua fericiti pentru ca sunt revigorati de somn.

Nevoia de somn ar putea, de asemenea, explica de ce oamenii folosesc din ce in ce mai multe cuvinte negative spre sfarsitul zilei.

Macy a folosit un nucleu de supercomputere puternice pentru a analiza 509 milioane de mesaje scrise de 2,4 milioane de utilizatori ai platformei online Twitter, din 84 de tari diferite.

Acesta a analizat frecventa utilizarii cuvintelor „fantastic”, „incredibil”, „amuzant”, dar si a altor termeni care transmit o stare buna, in diferite momente ale zilei, in comparatie cu limbajul folosit pentru a descrie suparare, furie si jena.

„Oamenii critica internetul pentru ca este comun si plin de barfe, dar nu este chiar asa. Internetul inregistreaza tot, deci Twitter este o arhiva gigantica de conversatii codificate”, a spus Scott Golder, unul dintre cercetatori, pentru ABC News.

Cary Cooper, profesor la Lancaster University, a spus ca este usor ca o zi de munca sa diminueze gradul de bunastare al oamenilor. Acesta a sfatuit oamenii sa evite colegii agresivi si pesimisti, sa ceara timp suplimentar pentru a termina sarcinile de serviciu, decat sa le faca gresit, si sa ramana pozitivi.

Sursa: mediafax.ro